Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στην φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων και το βράδυ της Δευτέρας οι φλόγες πέρασαν από τον Πύργο στον παραλιακό οικισμό Λυγιάμε κατεύθυνση τα Τρίκαλα Κορινθίας.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη είναι το μέτωπο προς Ξανθοχώρι και Βρυσούλες.

Στο σημείο επιχειρούν 390 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 115 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από αέρος επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 24 εναέρια μέσα, 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Έκλεισε η Εθνική Οδός

Το βράδυ της Δευτέρας διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα, της εθνικής οδού Πατρών -Αθηνών, απ’ τον κόμβο της Λυκοποριάς έως τον κόμβο του Δερβενίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό.

Τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν. Ο ένας τραυματίας με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα κι ο δεύτερος, υποπυραγός, τραυματίστηκε στο μάτι από τον μεταλλικό σύνδεσμο που χρησιμοποιούν οι πυροσβέστες για να ενώνουν τα λάστιχα. Και οι δύο έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Αττικής.

Νεκροί δύο άνδρες

Δύο νεκροί, οικογενειάρχες, ο τραγικός απολογισμός της πυρκαγιάς. Οι δύο φίλοι εγκλωβίστηκαν στην φωτιά στην προσπάθεια τους να σώσουν έναν συγχωριανό τους που κινδύνευε.

Είχαν ξεκινήσει με τα μηχανάκια τους να πάνε να βοηθήσουν τον βοσκό να απομακρύνει τα ζώα από το μαντρί.

Αναφορικά με τους δύο ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους, ο ένας ήταν 40 ετών είχε τρία παιδιά κι εργαζόταν σε φανοποιείο. Ο δεύτερος ήταν 35 ετών, είχε δύο παιδιά και η σύζυγός του είναι έγκυος στο τρίτο κι ασχολιόταν με γεωργικές εργασίες.

Κλειστά και την Τρίτη τα σχολεία

Ο δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά, όλα τα σχολεία του δήμου θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τρίτη (1/10).