Σοκαρισμένη είναι η τοπική -και όχι μόνο- κοινωνία  με το περιστατικό βιασμού ενός 5χρονου από συνομηλικούς του σε νηπιαγωγείο στην Αλεξανδρούπολη.

Το περιστατικό που προκαλεί αποτροπιασμό αλλά και αναρίθμητα ερωτηματικά κατήγγειλε ο πατέρας του 5χρονου θύματος, το οποίο εκτιμάται ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά την ώρα του διαλείμματος στο νηπιαγωγείο.

Ο πατέρας του θύματος και η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Ανθούλα Ανάσογλου, μίλησαν στο «Buongiorno» για το περιστατικό.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική στον 5χρονο

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο ανήλικος ενώ βρίσκονταν στο νηπιαγωγείο, κατά τη διάρκεια διαλείμματος, κακοποιήθηκε σεξουαλικά από συμμαθητές του.

Το παιδί παραπονέθηκε στους γονείς του για έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, όπου μετά την εξέτασή του από τους γιατρούς, αλλά και ιατροδικαστή, διαπιστώθηκαν ίχνη τα οποία ενδεχομένως να παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού.

Συγκεκριμένα, από την εξέταση προέκυψε ότι ο πεντάχρονος φέρει κακώσεις από δάχτυλο ή κάποιο αντικείμενο όπως μολύβι, ενώ έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να βιάστηκε από αντρικό μόριο.

Αλεξανδρούπολη: Τι εξομολογήθηκε ο 5χρονος στον πατέρα του για τον βιασμό του

«Ήρθε στο σπίτι το μεσημέρι το παιδί, σαν άρρωστο, εγώ σχόλασα 4 η ώρα. Το παιδί ξύπνησε 6, μετά λέει «μπαμπά μπαίνω να πάω τουαλέτα». Πηγαίνει τουαλέτα το παιδί και τρέχει μέσα μετά. Από όταν βγήκε το παιδί στο σπίτι δεν καθόταν, ήταν όρθιος. Του λέω «κάτσε», και μου είπε «όχι μπαμπά εγώ δεν μπορώ».

Τον ρώτησα τι έγινε και μου είπε: «μπαμπά σήμερα που βγήκαμε διάλειμμα στο σχολείο, δυο παιδιά με κράτησαν, με πήγαν στην τάξη, έκλεισαν την πόρτα, μετά με χτύπησαν και εγώ τρόμαξα. Με έσπρωξαν και έπεσα κάτω. Μόλις έπεσα, ο ένας ανέβηκε πάνω μου. Ακίνητος ήμουν. Πήγαμε νοσοκομείο. Κατέβηκε ο χειρουργός και έλεγξε το παιδί, και όντως βρήκε αυτό που έγινε. Μετά κατέβηκε ιατροδικαστής και ψυχολόγος και εξέτασαν και αυτοί το παιδί, και μετά πήραν τηλέφωνο την αστυνομία», είπε ο πατέρας του 5χρονου αρχικά.

«Κοιτάζω να είναι καλά η ψυχολογία του, γιατί το παιδί ήταν σαν άρρωστο. Ούτε μίλησε, ούτε έπαιξε, τίποτα. Δεν θέλω να πάει πάλι σε αυτό το νηπιαγωγείο», συμπλήρωσε.

Ανάσογλου: «Κάτι είδαν τα παιδιά και το μιμήθηκαν»

Η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Ανθούλα Ανάσογλου, μίλησε στο «Buongiorno» για το περιστατικό.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι, μιλάμε για νήπια πλέον. Για τα παιδιά δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο – για την βρεφική ηλικία. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία μιμούνται. Κάτι είδαν, κάτι βίωσαν και το μιμήθηκαν. Κάτι υπάρχει στο οικείο περιβάλλον και αυτό πρέπει να δουν οι αρμόδιοι. Οι ενήλικες να έχουν την προσοχή τους σε όλα. Για τους θύτες είναι μία πλάκα, για το θύμα είναι μία τραγωδία», τόνισε η κ. Ανάσογλου.