Πολάκης: «Βγαίνω νικητής – Κάποιοι μπερδεύουν τον ίσκιο τους με το πολιτικό τους μπόι»

Ο Παύλος Πολάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στην Κυβέρνηση λέγοντας ότι «κρατάει το φανάρι στις τράπεζες».

Συνέντευξη στο Zarpa Radio 89,6 παραχώρησε ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής Χανίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επιτέθηκε σε Νέα Δημοκρατία και ΠαΣοΚ.

«O κόσμος ψάχνει μια πολιτική αλλαγή» ανέφερε αρχικά ενόψει των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Το να είσαι στην κεφαλή είναι αλλιώς, αν και χωρίς ομάδα δεν κάνεις τίποτα, αλλά και η κεφαλή είναι αυτή που παίρνει αποφάσεις».

Μιλώντας για τις εξελίξεις που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα με εκείνον σε ρόλο πρωταγωνιστή επεσήμανε ότι «Βγαίνω νικητής. Είχα απόλυτο δίκιο σε όσα έγραψα και εκλήφθησαν και ως κριτική στην ηγεσία».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη για τον οποίο αρχικά είπε πως «ο Κασσελάκης έχει διείσδυση στην νεολαία», αλλά τόνισε ότι «δεν είναι one man show, θέλει επιτελείο», και τον κατηγόρησε ότι δεν μπορεί να συγκροτήσει κάποια πράγματα.

«Η κοινωνία έβλεπε τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά δεν τον άκουγε», ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο, ενώ αναφέρθηκε σε «βλακείες της τελευταίας στιγμής» στις προηγούμενες εκλογές δίχως να μπει σε λεπτομέρειες.

«Η Κυβέρνηση κρατάει το φανάρι στις τράπεζες»

Στη συνέχεια ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στο ΠαΣοΚ. Χαρακτηριστικά κατηγόρησε κυβέρνηση ότι «κρατάει φανάρι στις τράπεζες και ζήτησε μια από τις 4 συστημικές τράπεζες να έρθει με νόμο στο Δημόσιο για να ρυθμιστούν οι όροι του παιχνιδιού».

Σε εκείνο το σημείο επεσήμανε ότι «πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσεις ξεκάθαρο αντιπολιτευτικό λόγο και περιφερειακή ανασυγκρότηση, να αποκτήσει χαρακτηριστικά ισχυρής αντιπολίτευσης και εν δυνάμει κυβέρνησης».

Σκληρή ήταν η κριτική του στο ΠαΣοΚ: «Το ΠαΣοΚ έχει βαρύτατο τραυματισμό στο συλλογικό υποσυνείδητο με τη χρεοκοπία του 2010, με όλη τη συμμετοχή του ειδικά από τη σημιτική περίοδο στην χρεοκοπία της χώρας . Από αυτό δεν μπορεί να ξεφύγει το ΠαΣοΚ».

«Ο κόσμος που έφυγε περιμένει, αλλά όχι για πολύ»

Επιστρέφοντας στον ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος επεσήμανε ότι «το κενό αντιπολίτευσης θα καλυφθεί, η ιστορία απεχθάνεται το κενό. Κι εγώ θέλω να το καλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα μιλώντας για τυχόν συνεργασίες πρόσθεσε: «Όποιος θέλει ας έρθει αλλά προγραμματικά».

Βέβαια, στη συνέχεια ανέφερε ότι «ο απογευματινός τους ίσκιος νομίζουν πως είναι το πολιτικό τους μπόι», είπε για… κάποιους χωρίς να διευκρινίσει ποιους εννοεί. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης μιλώντας για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Ο κόσμος που έφυγε περιμένει, δεν έχει πάει αλλού, αλλά δεν θα περιμένει για πολύ», ενώ για τον Στέφανο Κασσελάκη επεσήμανε: «Δεν μπορεί κανείς να απαγορεύει σε κανέναν να κατέβει. Εγώ προσπαθώ να φεύγω μπροστά και να είμαι πάνω από αυτά».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.