Κωνσταντοπούλου σε ΠτΔ για τα πρακτικά του 2015: Εμμένω και θα επανέλθω

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι δεν υπάρχει διάταξη του νόμου που να τα χαρακτηρίζει απόρρητα τα πρακτικά του 2015 - «Δεν μπορεί να κρατούνται κρυφά».

Αμέσως μετά την αρνητική απάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας στο αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της κρίσιμης συνεδρίασης της 6ης Ιουλίου του 2015, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας επικοινώνησε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με όσα είπε σε δηλώσεις της στο περιστύλιο της Βουλής, η κ. Κωνσταντοπούλου, θα εμμείνει στο αίτημα της καθώς καταρρίπτεται το απόρρητο που επικαλέστηκε η κ. Σακελλαροπούλου.

Όπως είπε, από την ισχύουσα νομοθεσία, «κυρίως όμως από τις Αρχές Διαφάνειας που αποτελεί κορυφαία Αρχή λειτουργίας της Δημοκρατίας». Όπως είπε, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, «το έτος ‘24 δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι με βάση το 1986, σχεδόν 40 χρόνια, θεωρούνται απόρρητα τα πρακτικά της συνεδρίασης που ξέρουμε ότι αντέστρεψε και καταπάτησε την λαϊκή ετυμηγορία του δημοψηφίσματος».

«Δεν είναι δυνατόν να εφαρμόζεται σε βάρος της δημοκρατικής εντιμότητας η αρχή της συσκότισης και της συγκάλυψης. Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι αυτά τα πρακτικά δικαιούται να τα γνωρίζει ο ελληνικός λαός και η νέα γενιά που υποθηκεύτηκε το μέλλον της και δεν δικαιούνται κάποιοι στο παρασκήνιο να κάνουν κινήσεις», σχολίασε με αιχμή.

«Δεν μπορεί να κρατούνται κρυφά»

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι δεν υπάρχει διάταξη του νόμου που να τα χαρακτηρίζει απόρρητα. «Δεν μπορεί να κρατούνται κρυφά», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, είπε ότι κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την ρώτησε για ένα άλλο αίτημα που έχει καταθέσει για τη σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών ώστε να συζητηθούν «ακανθώδη και εξαιρετικής εθνικής σημασίας θέματα, οι υποκλοπές και τα εγκλήματα πυρκαγιών». Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της είπε πως έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός για το αίτημα και πως δεν υπήρξε κάποια αντίδραση.

Τέλος, η κ. Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε ξανά στον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη λέγοντας ότι είναι πρωτοφανές να μην έρχεται στη Βουλή, δηλώνοντας αναρμόδιος για την δική του παρακολούθηση. «Δήλωσε αναρμόδιος για τον εαυτό του δήλωσε ότι δεν έχει αρμοδιότητα για αυτό που τον αφορά προσωπικά ατομικά κυβερνητικά θεσμικά και ποινικά », σχολίασε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.