Κωνσταντοπούλου: Ο Χατζηδάκης είναι εξαφανισμένος από τη Βουλή από τον Ιούλιο – Κρύβεται για τις υποκλοπές

Προσπάθεια της κυβέρνηση να καλύψει το σκάνδαλο των υποκλοπών κατήγγειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τη Βουλή.

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Οικονομικών εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου από την Ολομέλεια της Βουλής. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είχε καταθέσει ερώτημα για την υπόθεση υποκλοπών στον Κωστή Χατζηδάκη το οποίο ήταν προγραμματισμένο να απαντηθεί σήμερα, όμως τελικά αναβλήθηκε.

Αυτό προκάλεσε την οργή της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία όπως είπε: «Ο κ. Χατζηδάκης από 31 Ιουλίου του 2024, που απέφυγε να απαντήσει τι θα κάνει σε σχέση με το πόρισμα του Αρείου Πάγου που λέει ότι καλώς παρακολουθείτο, από τότε δεν έχει εμφανιστεί στη βουλή. Είναι δύο μήνες. Αποφεύγει να εμφανιστεί ακριβώς γιατί υπήρξε παρακολουθούμενος και σήμερα προφανές, επικαλείται αναρμοδιότητα. Τι έχει κάνει ως υπουργός οικονομικών, σε ποιες θεσμικές ενέργειες έχει προβεί ή πρόκειται να προβεί ότι ουδέποτε προέβη σε κινδυνώδη πράξη».

Ταυτόχρονα, η κ. Κωνσταντοπούλου έριξε τα βέλη της και στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «γίνεται προσπάθεια ώστε να καλύψει το σκάνδαλο».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας συνέχισε λέγοντας ότι, «την ώρα που έκλεισε άρον άρον η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, το σημερινό πολλοστό κρούσμα συγκάλυψης και ένοχης συμπεριφοράς του υπουργού, απλώς επιβεβαιώνει το σοβαρό πρόβλημα κράτους δικαίου».

Και κατέληξε τονίζοντας «δεν πρόκειται να σταματήσω εδώ, αν έχει αποφασίσει να μην ξαναεμφανιστεί στη Βουλή, καλά θα κάνει να απαντήσει».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.