Πέθανε ο ηθοποιός Τζον Αστον

Σε ηλικία 76 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Αμερικανός ηθοποιός, Τζον Άστον, γνωστότερος ρόλος του ο αστυνομικός Τζον Τάγκαρτ στο franchise «Ο μπάτσος του Beverly Hills».

Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζον Αστον, γνωστός κυρίως από τον ρόλο του αστυνομικού Τζον Τάγκαρτ στις ταινίες «Ο μπάτσος του Beverly Hills» (η πρώτη, παραγωγής 1984), πέθανε την περασμένη Πέμπτη στο σπίτι του στο Φορτ Κόλινς του Κολοράντο, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός του. Ηταν 76 ετών. Στην καριέρα του Αστον θα βρούμε περισσότερες από 200 κινηματογραφικές, τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές.

Γνωστοί τίτλοι ταινιών στις οποίες ο Άστον έπαιξε είναι οι «Ένα γλυκό κορίτσι» και «Εγώ, εσύ κι αυτό» του Τζον Χιουζ, «Παγιδευμένοι στον παράδεισο» του Τζορτζ Γκάλο, «Ένας απίστευτος έρωτας» του Χάουαρντ Ντόιτς, «Χωρίς ίχνη» του Μπεν Αφλεκ και «Ο διώκτης του μεσονυχτίου» του Μάρτιν Μπρεστ όπου ο Αστον υποδύθηκε τον κυνικό ανταγωνιστή του Ρόμπερτ Ντε  Νίρο στο κυνήγι επικηρυγμένων.

Ο Αστον επέστρεψε στον ρόλο του ντετέκτιβ Τάγκαρτ μαζί με τον πρωταγωνιστή του franchise Έντι Μέρφι στη τελευταία συνέχεια του «Μπάτσου του Beverly Hills» που γυρίστηκε για την πλατφόρμα Netflix.

Ο Τζον Άστον είχε γεννηθεί στις 22 Φεβρουαρίου 1948 στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης. Όταν αποφοίτησε από το λύκειο, γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο του Ντεφάνς στο Οχάιο όπου φοίτησε  για δύο χρόνια προτού μεταγραφεί στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια. Από εκεί αποφοίτησε με πτυχίο στις Θεατρικές Τέχνες.

Στο οπτικοακουστικό θέαμα  μπήκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970 παίζοντας σε αστυνομικές σειρές όπως οι «Κότζακ», «Κολόμπο», «Οι χαμογελαστοί ντετέκτιβς» και «Η αστυνομικίνα». Άλλες σειρές στις οποίες εμφανίστηκε είναι οι «Ντάλας», και πιο πρόσφατα «Νόμος και τάξη: Ειδική ομάδα».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.