Έχοντας ήδη δύο εκπροσώπους στην ευρωπαϊκή αγορά με το ηλεκτρικό city car Τ03 και μεσαίου μεγέθους επίσης ηλεκτρικό SUV C10 τα οποία προσφάτως τέθηκαν διαθέσιμα προς παραγγελία, η προνομιακή εταίρος του ομίλου Stellantis προετοιμάζει την τρίτη προσθήκη στην γκάμα της την οποία και θα παρουσιάσει με κάθε επισημότητα στην έκθεση του Παρισιού στα μέσα Οκτωβρίου.

Ο λόγος για ένα επίσης ηλεκτρικό compact SUV το οποίο θα ονομάζεται B10 και για το οποίο η κινεζική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες καμουφλαρισμένες εικόνες του. Σύμφωνα με αυτές, το νέο SUV θα διαθέτει μια σχετικά τετραγωνισμένη σιλουέτα όπου ξεχωρίζουν οι μυώδεις αναλογίες, το κοντό ρύγχος και η τοποθέτηση του παρμπρίζ όσο το δυνατόν πιο μπροστά προς όφελος προφανώς της ευρυχωρίας.

Στις λεπτομέρειες ξεχωρίζουν οι αναδυόμενες χειρολαβές και η παρουσία ενός οριζόντια τοποθετημένου LED στο πίσω τμήμα, σε απόλυτη συμφωνία με τις νεότερες τάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στην αθέατη πλευρά του θα βρεθεί η νέα αρχιτεκτονική της Leapmotor με την κωδική ονομασία Leap 3.5 η οποία θα αποτελέσει την αφετηρία για ένα νέο «κύμα» μοντέλων της κινεζικής φίρμας που θα προκύψουν από το 2025 και για τα οποία θα ανακοινώσει περισσότερα από την έκθεση του Παρισιού. Το 2025 αναμένεται να διατεθεί και το Β10.

Εν είδει υπενθύμισης η Leapmotor ιδρύθηκε το 2015 στην Hangzhou της Κίνας και κατάφερε να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα μια από τις πλέον επιτυχημένες και δυναμικές start-ups, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του ομίλου Stellantis ο οποίος επένδυσε στην κινεζική φίρμα 1,5 δις ευρώ, έναντι συμμετοχής στο μετοχικό της κεφάλαιο (21%) και δίνοντας της μια «γρήγορη» διέξοδο προς την ευρωπαϊκη αγορά. Στην χώρα μας, τα μοντέλα της Leap Motor εισάγονται διατίθενται μέσω του δικτύου της Italian Motion η οποία «διαχειρίζεται» επίσης τις Alfa Romeo, Abarth, Fiat, Fiat Professional και Jeep.