Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία τόσο με τη βιαιότητά της, όσο και με το γεγονός πως πλήθος παιδιών βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο και παρακολουθούσαν είτε με απάθεια, είτε επικροτώντας αυτές τις πράξεις.

Το περιστατικό, επιπλέον πρόκειται να τεθεί επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας, στα πλαίσια των νέων νόμων για την αντιμετώπιση της βίας και της εγκληματικότητας.

Το βίντεο δε, προέρχεται από μία ανήλικη, η οποία όχι απλά παρακολουθεί το «θέαμα», αλλά επικροτεί και τη συμπεριφορά των κοριτσιών, οι οποίες χτυπούσαν δίχως έλεος τη συμμαθήτριά τους. Όπως ακούγεται και στο οπτικοακουστικό υλικό, τα σχόλια είναι ανατριχιαστικά «της γ…, της γ…», «μπράβο ρε».

Μάλιστα, η μία εκ των δύο θυτών ποζάρει λίγο μετά την επίθεση χαμογελαστή στην κάμερα.

Τα ηχητικά της παρέας από τη Γλυφάδα

Τα ηχητικά ντοκουμέντα, που φέρεται να αντάλλασσαν μέσω ομαδικής συνομιλίας οι ανήλικες που συμμετείχαν στον άγριο ξυλοδαρμό της συνομήλικής τους, προκαλούν αποτροπιασμό. Μία από αυτές μάλιστα εμφανίζεται αμετανόητη, εκτοξεύοντας απειλές για νέα επίθεση σε βάρος της 14χρονης.

«Ήτανε που ήμασταν και την προηγούμενη φορά θα πάμε να την γα… στο ξύλο, να πεθάνει, αλήθεια θα πεθάνει, στο ορκίζομαι. Να πείτε συλλυπητήρια στους γονείς της από τώρα. Τώρα όμως, γιατί θα είναι πολύ αργά. Γι’ αυτό οπότε περιμένετε τώρα την κηδεία της, γιατί έχει πεθάνει», ακούγεται να λέει στο ηχητικό.

«Με το μαχαίρι θα της τρυπήσουμε το κεφάλι»

«Θα την πιάσω (μπιμπ) με την παρέα μου, θα φέρουμε… Και τι δεν θα φέρουμε βασικά… Αν δεν την σκοτώσω αύριο, να με φτύσετε», αναφέρει μία από τις δράστριες.

Τα ηχητικά μηνύματα, στην κλειστή ομάδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου οργανώθηκε η επίθεση, προκαλούν οργή. «Ό,τι είπα ισχύει, αύριο θα είναι πεθαμένη η φίλη σας. Είναι ήδη στο νοσοκομείο με μελανιές και νομίζω έχει βγει, δεν ξέρω. Και θα δείτε τώρα στις ειδήσεις αύριο, την φίλη σας με μελανιές. Με το μαχαίρι λογικά θα τρυπήσουμε στο κεφάλι της, δεν ξέρουμε, αυτά. Περιμένετε part2», συνεχίζει.

Οι απειλές στο TikTok

Τα ηχητικά ντοκουμέντα με τις νέες απειλές κατά της 14χρονης, αλλά και με τη «χαρά» των δραστών για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης δεν έχουν τέλος.

«Και δεν ήμουν μόνη, ξέρετε υπήρχε και γκρουπ. Αλλά είστε τόσο ζώα στο μυαλό που δεν σας κόβει. Και να σου πω κάτι, το ευχαριστήθηκα. Και καλά της κάναμε»

Παράλληλα, έχουν προκαλέσει τσουνάμι αντιδράσεων στα social media. Χρήστες στoχοποιούν ευθέως συγκεκριμένα κορίτσια, δημοσιοποιώντας φωτογραφίες, τηλέφωνα, ακόμη και διευθύνσεις σπιτιών, απειλώντας τις με λιντσάρισμα.

Η αντίδραση του πατέρα της 14χρονης από τη Γλυφάδα

Ο πατέρας της 14χρονης, μετά από τις συνομιλίες που άκουσε, αναφέρει ότι «είναι κάτι που επιβεβαιώνει τους φόβους μας, όπως τους είχαμε αναφέρει και πριν από λίγες ημέρες, ότι φοβόμαστε μία τρίτη επίθεση. Δεν ξέρουμε πώς θα διαχειριστούμε την φυσική της ασφάλεια, βγαίνοντας από το σπίτι. Γιατί όταν κάποιος εκφράζει την πρόθεσή του να δολοφονήσει κάποιον, είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό στην ψυχούλα του παιδιού μας. Φαντάζομαι του προκαλεί ένα τρόμο».

Την ίδια στιγμή, ζητάει να μην επιχειρήσει κανείς να πάρει το νόμο στα χέρια του. «Υπάρχει από την άλλη πλευρά, ότι να μαζευτούνε διάφοροι άγνωστοι να σκοτώσουν αυτές που προκάλεσαν το κακό στην κόρη μου, το μήνυμά μου είναι ότι η βία δεν απαντά με βία. Ο εκφοβισμός δεν θα λυθεί με εκφοβισμό», σημειώνει.

Το θύμα αυτής της επίθεσης στη Γλυφάδα παρακολουθείται από ψυχολόγο, όπως και τα μέλη της οικογένειάς της.