Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί περαιτέρω και στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι με ριπές εντάσεως έως και 8 μποφόρ. Μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι η φωτιά έχει έκταση περίπου 12 χιλιόμετρα. Ταυτόχρονα, οι καπνοί φτάνουν σε διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 208 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 59 οχήματα, 13 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για τον εναέριο συντονισμό τους. Συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και  μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς  και  μηχανήματα έργου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Επιτόπου βρίσκονται και δασοκομάντος.

Μέχρι τη δύση του ηλίου νερό έριχναν 6 ελικόπτερα και 13 αεροσκάφη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 10:51 σε δασική έκταση και σε δύσβατο σημείο γεγονός που καθιστά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Επιπλέον, πέντε μηνύματα μέσω του 112 έχουν σταλεί στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, εκ των οποίων τα τρία καλούσαν σε εκκενώσεις οικισμών. Ειδικότερα , στις 17:04 εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή των Ροζενών Κορινθίας, στις 17:25  εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση από το χωριό Πύργος προς  Ζάχολη ενώ στις 17:45 εκδόθηκε το τρίτο μήνυμα από το 112 για προληπτική απομάκρυνση από Ελληνικό προς Κάτω Πιτσά.

Στις 20:30 το 112 προειδοποίησε του πολίτες στον οικισμό Μεντουργιάνικα να απομακρυνθούν προς Δερβένι, αλλά και στις 20:34 ενημέρωσε τους κατοίκους που βρίσκονται μεταξύ των χωριών Ελληνικό και Άνω Λουτρό να παραμείνουν σε ετοιμότητα.