Το ενδεχόμενο πίσω από την κινηματογραφική ληστεία στο Λαύριο να βρίσκονται ποινικοί με τους οποίους συνεργάζεται ο 58χρονος Βασίλης Παλαιοκώστας ερεύνησαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει την υπόθεση, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Το σενάριο προκύπτει τόσο από τον στόχο της εγκληματικής ενέργειας όσο και από τον τρόπο, με τον οποίο επιχείρησαν οι τέσσερις, περίπου, δράστες.  Με βάση παλαιότερα δεδομένα της δράσης του 58χρονου που είχε κατηγορηθεί ότι το 2008 είχε οργανώσει απόπειρα ληστείας σε χρηματαποστολή πάλι με τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε ΙΧ έξω από σούπερ μάρκετ, ενώ φέρεται πάντα να προχωρούσε σε ληστρικές επιθέσεις με άριστη οργάνωση, αλλά και μεγάλη λεία.

Επιπλέον τον προβληματισμό των αρχών για τυχόν συμμετοχή των ανθρώπων Παλαιοκώστα στην εν λόγω επιδρομή, εντείνουν ορισμένες πληροφορίες ότι ο 58χρονος πιθανόν έχει βρεί καταφύγιο σε περιοχή της Αττικής.

Υπενθυμίζεται πως στις 22 Φεβρουαρίου του 2009, μια μέρα πριν ξεκινήσει η δίκη του, ο Βασίλης Παλαιοκώστας δραπέτευσε από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο.