Το απόγευμα της Παρασκευής ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε το «αρχηγείο» της Χεζμπολάχ στα προάστια της Βηρυτού, σε νέες αεροπορικές επιδρομές του.

«Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία προέβη σε ένα πλήγμα ακριβείας στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη λιβανική πρωτεύουσα της Βηρυτού πριν από λίγο», δήλωσε λίγο πριν τις 19:00 ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Έξι κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις επιδρομές, δήλωσε μια πηγή που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ.  Οι εκρήξεις προκάλεσαν τεράστιους κρατήρες σε πολλά σημεία, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al-Manar της Χεζμπολάχ.

Το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων και το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ, Al Manar μεταδίδουν εικόνες από ένα τεράστιο κρατήρα και τεράστιο σύννεφο καπνού να έχει υψωθεί πάνω από την πόλη. Κάτοικοι άκουγαν πολλαπλές ισχυρές εκρήξεις. Σειρήνες ασθενοφόρων ακούγονται σε όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Στόχος της επίθεσης το αρχηγείο του Νασράλα

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά στόχος της επίθεσης ήταν το αρχηγείο της Χεζμπολάχ. Το ένα από τα κτίρια που χτυπήθηκαν ήταν αυτό που συγκεντρώνονταν τα ηγετικά μέλη της οργάνωσης για να αποφασίσουν τα επόμενα χτυπήματά τους.

Μάλιστα, αρκετοί θεωρούν ότι η νέα πυραυλική επίθεση του Ισραήλ είχε ως στόχο τον Χασάν Νασράλα. Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ επισκεπτόταν συχνά το αρχηγείο της Χεζμπολάχ για να συντονίσει τις επιθέσεις.

Όλα αυτά συνέβησαν λίγες μόνο ώρες μετά την ομιλία του Μπένιαμιν Νετανιάχου στον ΟΗΕ όπου τόνισε ότι οι επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ θα συνεχιστούν. Την ίδια ώρα που οι πιέσεις που δέχεται για κατάπαυση του πυρός είναι μεγάλες.