Συνάντηση της Πρωθυπουργού της Βικτώριας με τον Πρόεδρο της ΕΚΜ

Σε φιλικό κλίμα, η Πρωθυπουργός της Βικτώριας και ο πρόεδρος της ΕΚΜ συζήτησαν θέματα που αφορούν απασχολούν τους Ελληνοαυστραλούς  που διαμένουν στην Βικτώρια.

Στην πρώτη επίσημη συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ) κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη και της Πρωθυπουργού της Βικτώριας Jacinda Allan, η ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα υποδήλωνε ότι αυτή θα επακολουθήσουν και περαιτέρω συζητήσεις στο μέλλον.

Σε φιλικό κλίμα, η Πρωθυπουργός της Βικτώριας και ο πρόεδρος της ΕΚΜ συζήτησαν θέματα που αφορούν απασχολούν τους Ελληνοαυστραλούς  που διαμένουν στην Βικτώρια.  Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι κυβερνητικοί βουλευτές Νίκος Στάικος, Κατ Θεοφάνους και Λι Ταρλάμης.

Η Πρωθυπουργός σημείωσε ότι, παρόλο που μεγάλωσε στο Bendigo, αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο στο να κατανοήσει τη συμβολή των Ελλήνων στην Πολιτεία μας.  Μάλιστα, ένας από τους στενούς της φίλους και γείτονες ήταν Ελληνικής καταγωγής.  Οι Έλληνες της Βικτώριας έχουν συμβάλλει σημαντικά στις τέχνες, στην εκπαίδευση, στο εμπόριο, στον αθλητισμό αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία.

Η Πρωθυπουργός της Βικτώριας δήλωσε: «Ο Ελληνικός πολιτισμός είναι σημαντικό κομμάτι της ταυτότητας της Μελβούρνης και της Βικτώριας.  Ήταν χαρά μου που συναντήθηκα προσωπικά με τον Βασίλη Παπαστεργιάδη, ώστε να συζητήσουμε σχετικά με την Ελληνική κοινότητα και για το πώς μπορούμε να συνεργαστούμε προκειμένου να ενδυναμώσουμε τον Ελληνικό πολιτισμό στη Μελβούρνη μέσω εκδηλώσεων, φεστιβάλ και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.  Η σχέση μας με την Ελληνική κοινότητα είναι κάτι περισσότερο από μια συνεργασία.  Είναι μια πραγματική φιλία.  Έχουμε πετύχει πολλά μαζί και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω σε αυτό».

Ένα θέμα που θίχτηκε ήταν η πρόσφατη ανακοίνωση της Πρωθυπουργού στο επίσημο δείπνο της Πολυπολιτισμικής Επιτροπής της Βικτώριας, σχετικά με την ονομασία περισσότερων από 6.000 δρόμων, πάρκων και δημόσιων χώρων με αναφορά σε πρόσωπα από διαφορετικά πολιτιστικά περιβάλλοντα.  Ο κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης ευχαρίστησε την Πρωθυπουργό για την πρωτοβουλία αυτή, σημειώνοντας ότι «η αναγνώριση της θαυμάσιας ποικιλομορφίας μας είναι ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά της πολιτείας μας».  Ο κ. Παπαστεργιάδης πρόσθεσε ότι «η ανακοίνωση αυτή δείχνει με ξεκάθαρους όρους πώς αναγνωρίζεται η πολύπλευρη ταυτότητά μας στη Βικτώρια, ώστε η θέση μας σε αυτήν να καταγράφεται για τις επόμενες γενιές. Οι συμβολισμοί αποτελούν σημαντικό μέρος του τρόπου με τον οποίο εμείς και οι γύρω μας βλέπουμε τη θέση μας σε αυτόν τον κόσμο».

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαστεργιάδης μίλησε στην Πρωθυπουργό για το πλούσιο εκπαιδευτικό και πρόγραμμα της ΕΚΜ δίνοντας έμφαση στη σημασία της γλώσσας και την διατήρησής της.  Υπογράμμισε δε, τη δέσμευση της ευρύτερης κοινότητας σε αυτόν τον σκοπό, επισημαίνοντας τα σημαντικά έργα υποδομής που προγραμματίζονται για το Alphington Grammar και τα άλλα 2 Ελληνικά σχολεία – St Johns και Oakleigh Grammar.

Η Πρωθυπουργός ενημέρωσε επίσης τον κ. Παπαστεργιάδη ότι δεσμεύεται να παραστεί στο Φεστιβάλ των Αντιπόδων το 2025.  Η Πρωθυπουργός τόνισε ότι πρόκειται για μια κορυφαία στιγμή των πλούσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων της Μελβούρνης.

Ο κ. Παπαστεργιάδης κατέληξε λέγοντας ότι «Χωρίς αμφιβολία η Ελληνική Κοινότητα στο σύνολό της έχει αποκτήσει μια φίλη στο πρόσωπο της Πρωθυπουργού.  Έχουμε κάποιον που ενδιαφέρεται για την κοινότητά μας και μία Πρωθυπουργό που θέλει να συνδεθεί με εμάς. Αν συνυπολογίσουμε τη σκληρή δουλειά και την παρουσία του Στιβ Δημόπουλου, του Νίκου Στάικου, της Κατ Θεοφάνους και του Λι Ταρλάμη, τα συμφέροντα και οι ανάγκες μας εξυπηρετούνται πολύ ικανοποιητικά».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.