Επεισοδιακή ήταν η παρουσία του Μπένιαμιν Νετανιάχου στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός όταν ανέβηκε στο βήμα ξεκαθάρισε ότι δεν είχε στόχο να παρευρεθεί ωστόσο αναγκάστηκε να το κάνει.

«Δεν είχα σκοπό να έρθω εδώ φέτος. Η χώρα μου βρίσκεται σε πόλεμο και παλεύει για τη ζωή της. Αλλά αφού άκουσα τα ψέματα και τις συκοφαντίες που εκτοξεύτηκαν εναντίον της χώρας μου από πολλούς από τους ομιλητές σε αυτό το βήμα, αποφάσισα να έρθω εδώ και να βάλω τα πράγματα στη θέση τους», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να αμυνθούμε απέναντι σε αυτούς τους βάρβαρους δολοφόνους. Οι εχθροί μας δεν επιδιώκουν μόνο να μας καταστρέψουν, επιδιώκουν να καταστρέψουν τον κοινό πολιτισμό μας και να μας γυρίσουν όλους σε μια σκοτεινή εποχή τυραννίας και τρόμου».

Ευθεία επίθεση σε Χαμάς, Χεζμπολάχ και Ιράν

Στη συνέχεια της ομιλίας του χρησιμοποίησε χάρτες και επιτέθηκε σε Χεζμπολάχ, Χαμάς και Ιράν. «Το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να απομακρύνει αυτή την απειλή και να επιστρέψει τους πολίτες μας στις εστίες τους με ασφάλεια. Και αυτό ακριβώς κάνουμε… θα συνεχίσουμε να υποβαθμίζουμε τη Χεζμπολάχ μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι μας», δήλωσε ο Νετανιάχου.

«Φανταστείτε μόνο αν οι τρομοκράτες μετέτρεπαν το Ελ Πάσο και το Σαν Ντιέγκο σε πόλεις φαντάσματα … Πόσο καιρό θα το ανεχόταν αυτό η αμερικανική κυβέρνηση;» είπε, κουνώντας τη γροθιά του με έμφαση. «Ωστόσο, το Ισραήλ ανέχεται αυτή την απαράδεκτη κατάσταση εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Λοιπόν, ήρθα εδώ σήμερα για να πω: Αρκετά, φτάνει πια» επεσήμανε.


Έπειτα στο στόχαστρό του μπήκε το Ιράν λέγοντας: «Έχω ένα μήνυμα για τους τυράννους της Τεχεράνης. Αν μας χτυπήσετε, θα σας χτυπήσουμε εμείς. Δεν υπάρχει μέρος στο Ιράν που να μην μπορεί να φτάσει το μακρύ χέρι του Ισραήλ, και αυτό ισχύει για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Αντί να είναι πρόβατα που οδηγούνται στη σφαγή, οι Ισραηλινοί στρατιώτες αντεπιτίθενται με απίστευτο θάρρος».

Λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία του ανέφερε: «Έχω άλλο ένα μήνυμα για αυτή τη συνέλευση και για τον κόσμο έξω από αυτή την αίθουσα: «Κερδίζουμε»».

Μαζική αντίδραση διπλωματών

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά την άνοδο του Μπένιαμιν Νετανιάχου στο βήμα δεκάδες διπλωμάτες αποχώρησαν από την αίθουσα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση που κρατά το Ισραήλ τόσο στην Παλαιστίνη όσο και στον Λίβανο.