Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Περιστέρι και Αρης είναι έτοιμοι για τα πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν, που θα λάβουν χώρα στη Ρόδο για το Super Cup.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ως προπονητής των «ερυθρόλευκων» και απάντησε για τον… προβληματισμό της εποχής και για τις επιλογές στους ξένους.

(LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

«Ο προβληματισμός της εποχής, προσπαθούμε να χτίσουμε συνήθειες, να βάλουμε τη φιλοσοφία μας στην ομάδα. Πάντα η διαδικασία είναι ίδια, πάντα έχει δυσκολίες γιατί λείπουν φέτος οι δύο βασικοί μας σέντερ. Έτσι είναι όμως αυτή η δουλειά, δεν υπάρχει ήσυχη βραδιά σε αυτούς τους 10 μήνες. Είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό.

Για εμένα αυτή τη στιγμή είναι αρκετά εύκολη η διαχείριση με τους ξένους. Έχουμε τραυματίες, στη συνέχεια όμως θα είναι δύσκολο. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις προσθαφαιρέσεις, για να κρατήσουμε το κίνητρο όλων ζωντανό. Θα πρέπει να κάνουμε ένα ροτέισον, αν το επιτρέψουν οι τραυματισμοί. Αυτή τη στιγμή είναι εύκολο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

(LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Αταμάν: «Οι παίκτες μου να καταλάβουν ότι τελείωσε η περσινή σεζόν»

Από την πλευρά του ο Εργκίν Αταμάν δήλωσε: «Δουλεύω εδώ κι έναν χρόνο στην Ελλάδα και έχω δει πώς αντιμετωπίζουν το μπάσκετ οι Έλληνες φίλαθλοι. Θέλω να πω ευχαριστώ στο επιτελείο μου και τους παίκτες μου. Στην τελική αυτοί είναι που παίζουν και κερδίζουν. Πάνω από όλα θέλω να πω ευχαριστώ στον ιδιοκτήτη του κλαμπ, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, για την προσπάθεια και την επένδυση που έχει κάνει. ΕίναΙ πολύ σημαντικό που πέρσι ο MVP της EuroLeague ήταν Έλληνας, αλλά και το ότι τρεις παίκτες μας ήταν στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος.

Πρώτα από όλα ο προβληματισμός μου είναι αν οι παίκτες μου θα καταλάβουν ότι τελείωσε η περσινή σεζόν. Πρέπει κι εγώ να έχω κίνητρο για τη νεα σεζόν. Δυστυχώς δεν κάναμε καλή προετοιμασία, ούτε σε σωματικό, ούτε σε πνευματικό επίπεδο. Έχουμε ένα εξαιρετικό ρόστερ και ελπίζω μέρα με την ημέρα να καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν και φέτος μεγάλοι στόχοι.

Συμφωνώ με τον Μπαρτζωκα. Είχαμε τραυματίες και με βάση αυτό αποφασίσαμε ποιοι έξι θα παίξουν σε αυτό το τουρνουά. Μέσα στη σεζόν θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, αλλά πάλι θα αποφασίζουμε με βάση τη φόρμα και τους τραυματισμούς. Αυτή τη φορά η απόφαση ήταν πολύ εύκολη».

(ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Λιμνιάτης: «Η ομάδα πορεύεται φέτος με εντελώς διαφορετικά δεδομένα»

Ο Γιώργος Λιμνιάτης αναφέρθηκε στους στόχους του Περιστερίου τη νέα χρονιά: «Να ευχηθώ υγεία. Δεν έχω κανέναν προβληματισμό, μόνο μία ανησυχία. Φέτος άλλαξαν πολλά και στο ρόστερ και στο επιτελείο. Μόνο τρία παιδιά έμειναν από την περασμένη σεζόν. Ελπίζω στο τέλος της χρονιάς να δικαιωθώ για το πλάνο μας. Είμαστε η μοναδική ομάδα με 5 ξένους. Έχουμε χρησιμοποιήσει πολύ τρία νέα παιδιά, τον Αβδάλα, τον Ζούγρη και τον Σταυρακόπουλο, στα φιλικά. Φτιάξαμε ένα κράμα πολύ έμπειρων και κάποιων νεαρών παιδιων. Αναρωτιόμαστε για την παραγωγική διαδικασία στο ελληνικό μπάσκετ και γιατί δεν βγάζουμε τους παίκτες του παρελθόντος. Ελπίζω, λοιπόν, ο δρόμος που διαλέξαμε να βγει και τον ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες.

Είναι δεδομένο ότι παίζουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Κι εγώ προσωπικά και το Περιστέρι τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για την προπονητική προσωπικότητα που έχει ο Ολυμπιακός. Προσπαθούμε να αναλύσουμε τον τρόπο παιχνιδιού του. Το πρώτο πράγμα που είπα στα παιδιά όταν ξεκινήσαμε είναι ότι με όποιον και να παίζεις πρέπει να μπαίνεις μέσα στο γήπεδο για να κερδίσεις. Αυτός είναι ο στόχος μας και αύριο. Έστω κι αν μας αντιστοιχεί ένα μικρό ποσοστό, θα το διεκδικήσουμε, γιατί έτσι χτίζεις χαρακτήρα.

Τα δύο τελευταία χρόνια το Περιστέρι είχε εξαιρετικές σεζόν. Η ομάδα πορεύεται φέτος με εντελώς διαφορετικά δεδομένα. Το δικό μας πλάνο είναι να πορευτούμε με έναν τρόπο, ώστε η ομάδα να παίζει το δικό μου μπάσκετ και αυτό να είναι ελκυστικό για τον κόσμο. Θέλουμε να αποκτήσει η ομάδα μια ταυτότητα, με αρχή, μέση και τέλος, ακόμα και στην κακή της μέρα. Για να εμφανιστεί ένας νέος παίκτης δεν πρέπει να παίζει όταν το ματς είναι στους 30 πόντους, αλλά όταν καίει για να παίρνει αποφάσεις. Έχουμε φτιάξει μια ομάδα με εξαιρετικούς χαρακτήρες. Ο αρχηγός μας, ο Ξανθόπουλος είναι κόσμημα για το ελληνικό μπάσκετ. Το ίδιο και ο Πουλιανίτης. Θέλουμε να δώσουμε μια ευκαιρία στον Τζορτζ Πάπας να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία πιο μεγάλη ηλικία. Να έχουμε μια επιτυχημένη χρονιά και να εμφανίσουμε νέους παίκτες».

(LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Καστρίτης: «Δυστυχώς δεν είμαστε στο επιθυμητό επίπεδο»

Τέλος, ο κόουτς του Άρη, Γιάννης Καστρίτης είπε: «Υγεία, το λέω και το εννοώ. Είναι πολύ σημαντική για εμάς και αυτός είναι ο μεγαλύτερός μου προβληματισμός αυτή τη στιγμή. Είμαστε μία καινούργια ομάδα με δέκα νέους παίκτες και με αυξημένες υποχρεώσεις. Δυστυχώς δεν είμαστε στον- επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας, έχουμε να αντιμετωπίσουμε αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Αυτό πρέπει να διαχειριστούμε, αλλά είμαι και αισιόδοξος χάρη στη δουλειά που κάνουν κάθε μέρα τα παιδιά στο γήπεδο. Αργά ή γρήγορα θα φτάσουμε στη σημείο που θέλουμε. Πρέπει να κοιτάμε κάθε κατοχή σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα, για να βελτιωνόμαστε.

Κάθε φορά που μπαίνουμε στο γήπεδο, μπαίνουμε για να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό. Το έχουμε δείξει και θα το κάνουμε και τη φετινή χρονιά σε όλα μας τα παιχνίδια. Πρέπει όμως να είμαστε ρεαλιστές. Έχουμε τον πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδας απέναντί μας, ενώ καλούμαστε αυτή τη στιγμή να διαχειριστούμε ως ομάδα τέσσερα παιχνίδια σε μία εβδομάδα. Εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε να συνδυάσουμε και να βγούμε όσο το δυνατόν περισσότερο κερδισμένοι αυτό το διήμερο. Στόχος μας είναι να παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι μας στο EuroCup.

Επιλέγω στο τέλος κάθε σεζόν να την σβήνω, να την διαγράφω. Ειδικά όταν μιλάμε για μία εντελώς καινούργια ομάδα σε επίπεδο ρόστερ. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ήμασταν ικανοί να κρατήσουμε έναν αριθμό παικτών για να χτίσουμε πάνω σε όσα καταφέραμε πέρυσι. Μιλάμε όμως για την ίδια ομάδα, για την ίδια διοίκηση που χτίζει κάτι πολύ σταθερό. Ως οργανισμός, θέλουμε να συνεχίσουμε στις ίδιες συντεταγμένες, με ταπεινότητα και με σκληρή δουλειά καθώς εκπροσωπούμε έναν ιστορικό σύλλογο με πολύ κόσμο. Τους δίνουμε περηφάνεια σε καλές νίκες και σε όμορφες στιγμές, το ιδιο θέλουμε και φέτος. Ειδικά στο ξεκίνημα της χρονιάς, αυτοσκοπός δεν είναι η νίκη σαν νίκη, αλλά το να δίνουμε το 100% και στο τέλος να βλέπουμε τι έχουμε πετύχει».