Λιόν – Ολυμπιακός 2-0: Πάλεψαν αλλά πλήρωσαν τα λάθη τους οι ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός στάθηκε καλά απέναντι στη Λιόν, όμως οι Γάλλοι ήταν πιο αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που δημιούργησαν και με δύο γκολ μέσα σε έξι λεπτά από τους Τσέρκι (65') και Μπενραχμά (71') έφτασαν στο τρίποντο

Πήρε ρίσκα, κρατούσε τον βαθμό για περισσότερο από μία ώρα, αλλά δεν κατάφερε να συνεχίσει το ευρωπαϊκό του σερί στην πρεμιέρα του νέου Europa League ο Ολυμπιακός, ο οποίος ηττήθηκε 2-0 από τη Λιόν στη Γαλλία.

Οι «ερυθρόλευκοι» περίμεναν πίσω από τη μπάλα στο μεγαλύτερο διάστημα, όμως είχαν κάποιες καλές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ στην κόντρα. Αυτό το έκανε, όμως, ο Τσερκί, που σκόραρε με εντυπωσιακό τρόπο από πλάγια θέση στο 65′, ενώ στο 71′ ο Μπενραχμά έκανε το τελικό 2-0 στην κόντρα.

Πριν και ενδιάμεσα από τα γκολ, ο Ολυμπιακός είχε κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες, όμως παράλληλα έβλεπε τη γαλλική ομάδα να πολιορκεί συνεχώς τα καρέ του.

Χωρίς πολλές καλές στιγμές το πρώτο ημίχρονο

Η Λιόν έγινε απειλητική στο δεύτερο, μόλις, λεπτό, με τον Λακαζέτ να σουτάρει έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα δεν πλησίασε τον Τζολάκη. Οι Γάλλοι είχαν την μπάλα στα πόδια τους περισσκαι ανέβαιναν μαζικά, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να περιμένουν «παθητικά», ενώ απείλησαν από πλάγια θέση με τον Τσέρκι και στο 11’.

Χρειάστηκαν 20 λεπτά, ώστε να μπορέσει ο Ολυμπιακός να μπει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή (χωρίς η φάση να καταλήξει σε οφσάιντ), όμως δε βρήκε τελική μετά το γύρισμα του Τσικίνιο. Στο 26’,η Λιόν έπαιξε σωστά ανάμεσα από τις γραμμές, ο Τολισό εκτέλεσε από τα πλάγια σε κοντινή απόσταση, όμως ο Τζολάκης ήταν σε ετοιμότητα.

Η πρώτη πραγματικά καλή φάση του Ολυμπιακού ήρθε στο 32’. Ο Τσικίνιο έκανε ένα τακουνάκι προς τον Ροντινέι, ο Βραζιλιάνος έκανε εσωτερική κίνηση και ένα εντυπωσιακό σουτ με το αριστερό, όμως o Πέρι έκανε μία σπουδαία επέμβαση. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κερδίσει μέτρα και αυτοπεποίθηση, με το πλάνο να αρχίζει να φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο.

Πολύ επικίνδυνη ήταν η αντεπίθεση των Γάλλων στο 42’, όταν ο Φοφανά άνοιξε περισσότερο από ότι έπρεπε το κοντρόλ και ο Ρέτσος επενέβη με σωτήριο τάκλιν. Τότε άνοιξε ένας νέος κύκλος επιθέσεων της Λιόν, η οποία επανέκτησε το κέντρο και δημιούργησε αρκετές ακόμα προϋποθέσεις.

Η Λιόν είχε την αποτελεσματικότητα

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λιόν και ο Ολυμπιακός είχαν τις ευκαιρίες τους να βρουν το γκολ, όμως οι Γάλλοι ήταν πιο αποτελεσματικοί. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε και το πλήρωσε.

Στο 63′ ο Τζολάκης επενέβη σωτήρια σε τετ α τετ με τον Λακαζέρ. Δύο λεπτά αργότερα όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο τρομερό σουτ του Τσερκί μέσα από την περιοχή. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επέλεξε να δώσει το ευρωπαϊκό… βάπτισμα του πυρός στον Χαράλαμπο Κωστούλα, που πήρε τη θέση του Γιάρεμτσουκ.

Λίγο αργότερα, ο Βάσκος έριξε τον Στάμενιτς και τον Γουίλιαν στις θέσεις των Πιρόλα και Γκαρθία, με την αλλαγή του Ιταλού να είναι αναγκαστική. Προφανώς, ο Ολυμπιακός άλλαξε σχηματισμό και διεκδίκησε την ισοφάριση με μία πιο συνηθισμένη συνταγή. Στο 70’, μία στιγμή… μαγείας του Κωστούλα, ο οποίος επιχείρησε εντυπωσιακό γυριστό, λίγο έλειψε να φέρει το 1-1.

Στην αμέσως επόμενη φάση, όμως, ο Μπενράχμα βγήκε στην κόντρα και τιμώρησε την κακή τοποθέτηση των στόπερ, οι οποίοι δε φρόντισαν να τον εκθέσουν σε θέση οφσάιντ. Το 2-0 ήρθε και η αλλαγή των συναισθημάτων ήταν… απότομη.

Μέχρι το 88′, οι στιγμές ήταν ελάχιστες και τίποτα δεν έδειχνε ουσιαστικά ότι ο Ολυμπιακός θα επέστρεφε στο παιχνίδι. Αυτό… παραλίγο να συμβεί όταν ο Γουίλιαν σέντραρε και ο Τσάλετα-Τσαρ έκανε… δώρο στους Πειραιώτες, «εκτελώντας» αποτελεσματικά των γκολκίπερ των Γάλλων. Ο παίκτης του Ολυμπιακού, όμως, ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ και το αυτογκόλ ακυρώθηκε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.