Το «άδειασμα» του Άδωνι για τον εκλογικό νόμο

Στην κυβέρνηση, λένε, ότι απορούν με την ιδέα του υπουργού Υγείας για τον εκλογικό νόμο.

Τι την ήθελε τη δήλωση για αλλαγή του εκλογικού νόμου ο Άδωνις Γεωργιάδης; Ο υπουργός Υγείας άναψε φωτιές που έσπευσε να σβήσει από τη Ν. Υόρκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, ακόμα απορούν στην κυβέρνηση πώς ήρθε στον Άδωνι Γεωργιάδη η ιδέα ότι πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, από τώρα, χωρίς να υπάρξει καν συζήτηση. Ωστόσο υπήρξε μια απάντηση η οποία μπορεί να ερμηνευτεί ως «άδειασμα» στον υπουργό Υγείας την οποία έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Το μήνυμα του Μαξίμου ήταν σαφές καθώς ερωτώμενος ο κ. Μαρινάκης για τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας περί ενδεχόμενης αλλαγής εκλογικού νόμου- ώστε να μην ιταλοποιηθεί η ελληνική πολιτική σκηνή- είπε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση.

Τόνισε ότι κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την πάγια θέση του και δεν προέβη σε πρόταση. Ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος και υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης βγήκε μπροστά ζητώντας άμεση αλλαγή του εκλογική νόμου, κάνοντας και έμμεση αποδοχή της λαϊκής απονομιμοποίησης που υφίσταται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.