Τι την ήθελε τη δήλωση για αλλαγή του εκλογικού νόμου ο Άδωνις Γεωργιάδης; Ο υπουργός Υγείας άναψε φωτιές που έσπευσε να σβήσει από τη Ν. Υόρκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, ακόμα απορούν στην κυβέρνηση πώς ήρθε στον Άδωνι Γεωργιάδη η ιδέα ότι πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, από τώρα, χωρίς να υπάρξει καν συζήτηση. Ωστόσο υπήρξε μια απάντηση η οποία μπορεί να ερμηνευτεί ως «άδειασμα» στον υπουργό Υγείας την οποία έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Το μήνυμα του Μαξίμου ήταν σαφές καθώς ερωτώμενος ο κ. Μαρινάκης για τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας περί ενδεχόμενης αλλαγής εκλογικού νόμου- ώστε να μην ιταλοποιηθεί η ελληνική πολιτική σκηνή- είπε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση.

Τόνισε ότι κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την πάγια θέση του και δεν προέβη σε πρόταση. Ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος και υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης βγήκε μπροστά ζητώντας άμεση αλλαγή του εκλογική νόμου, κάνοντας και έμμεση αποδοχή της λαϊκής απονομιμοποίησης που υφίσταται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.