Με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να σκιαγραφούν ντέρμπι για τη δεύτερη θέση στο ΠαΣοΚ, μεταξύ Άννας Διαμαντοπούλου και Χάρη Δούκα και λίγες ώρες μετά το debate και την ατάκα «Χάρη μου δεν είσαι Μιτεράν, ευτυχώς για εμάς δεν είσαι ούτε και Ερντογάν» που είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στον δήμαρχο Αθηναίων η αψιμαχία μεταξύ των δύο ανδρών συνεχίστηκε.

Ο Χάρης Δούκας με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέβασε το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στα ύψη κάνοντας λόγο για «δολοφονία χαρακτήρα» και αναφέροντας πως «στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη μου επιτίθενται με τη ρητορική της δεξιάς και της ακροδεξιάς».

Στην οργισμένη ανάρτηση του ο Χάρης Δούκας δεν μπήκε σε λεπτομέρειες και δεν είπε ονόματα συνεργατών του Νίκου Ανδρουλάκη. Ανέφερε ωστόσο μεταξύ άλλων πως «το ποτήρι ξεχείλισε» και πως «ο Νίκος Ανδρουλάκης οφείλει να πάρει θέση, αλλιώς θα είναι συνυπεύθυνος».

Στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη, μόλις είδαν την επίμαχη ανάρτηση έβγαλαν μία ανακοίνωση, που ουσιαστικά αποτελεί μία αντίδραση. Η άτυπη αυτή ενημέρωση τοποθετεί την ανάρτηση του Χάρη Δούκα στην κατηγορία της «τεχνητής πόλωσης» και τονίζουν πως «κάποιοι ψάχνουν για σωσίβιο».

Στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη ανέφερε στο βήμα πως «υπάρχουν πολύ πιο σκληρές και επι προσωπικού αναρτήσεις στον Νίκο Ανδρουλάκη από υποστηρικτές του Χάρη Δούκα. Αναρτήσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα, αλλά χρέος μας είναι να περιφρουρήσουμε την ενότητα και όλο το καλό πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Δεν θα δημοσιεύσουμε αντιδράσεις και σε καμία περίπτωση κανένας από το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη δεν έγραψε κάτι σε προσωπικό του λογαριασμό για κανέναν υποψήφιο».

Παύλος και Άννα πήραν θέση στο debate των αναρτήσεων

Λίγη ώρα αργότερα ο Παύλος Γερουλάνος πήρε θέση για τον διαξιφισμό του Χάρη Δούκα με το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη. Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε «το ΠαΣοΚ βγήκε ενισχυμένο από το debate επειδή αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνομιλούμε, παρά τις διαφωνίες μας, με συντεταγμένο και πολιτισμένο τρόπο» και συνέχισε τονίζοντας πως «ουδείς δικαιούται να υπονομεύσει αυτό που καταφέραμε. Τεχνητές εντάσεις που δεν αφορούν κανέναν ουδόλως βοηθούν».

Αυτή η δήλωση ερμηνεύτηκε από κάποιους ως αποσβεστήρας εσωκομματικών κραδασμών και από κάποιους άλλους ως ένδειξη πιθανής συμμαχίας μεταξύ Ανδρουλάκη και Γερουλάνου.

Θέση στην διαμάχη που έγινε στα social media πήρε και η Άννα Διαμαντοπούλου που έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό «Σύντροφοι, προσοχή μην κολλήσουμε ΣΥΡΙΖΑ». Χτυπώντας ουσιαστικά το καμπανάκι κινδύνου και προτρέποντας όλους τους εμπλεκόμενους να ρίξουν τους τόνους και να κάνουν ένα βήμα πίσω.

Η ανάρτηση των trolls

Αμέσως μετά την ανάρτηση του Παύλου Γερούλανου, ένας ανώνυμος λογαριασμός στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ πρώην twitter, που με μία πρόχειρη ματιά στηρίζει τον Χάρη Δούκα, με την μορφή παράθεσης επισύναψε κάποιες φωτογραφίες που με στελέχη του ΠαΣοΚ να σχολιάζουν το debate.

Τα στελέχη αυτά ωστόσο που τα ονόματα τους αναρτήθηκαν δημόσια χωρίς την έγκριση του και επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμα τους δεν έχουν κάποια συνεργασία με τον Νίκο Ανδρουλάκη ή κάποιον άλλον υποψήφιο.

Όλα δείχνουν μετά και τις τελευταίες εξελίξεις πως κάθε ανάρτηση, κάθε κίνηση και κάθε αντίδραση θα έχει ειδικό βάρος όσο ο χρόνος μετρά αντίστροφα προς τις κάλπες και πως οι μονομάχοι της 6ης Οκτωβρίου δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τίποτα στην τύχη του.