Στη Νέα Υόρκη οι ελληνοκινεζικές σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών Γιώργου Γεραπετρίτη και Γουάνγκ Γι. Και βγήκαν, λέει ο ΒΗΜΑτοδότης, και ειδήσεις. Η Κίνα ανακοίνωσε ότι από την 1η Οκτωβρίου δεν θα χρειάζονται πλέον βίζα οι Έλληνες (και οι Ελληνίδες) που ταξιδεύουν για τουριστικούς και επαγγελματικούς λόγους.

Βεβαίως ο κ. Γεραπετρίτης ζήτησε να έρχονται περισσότεροι Κινέζοι στην Ελλάδα, κάτι που ο κ. Γουάνγκ το έχει δεδομένο, αφού όπως είπε, δεν χρειάζεται η διαφήμιση της Ελλάδας στην Κίνα, γιατί την Ελλάδα την μαθαίνουν οι Κινέζοι από τα σχολεία.

Ο ΒΗΜΑτοδότης επισημαίνει το εξής: Aπό το 2018 έως τον περασμένο Ιούλιο, με την Golden Visa περισσότεροι από 7 χιλιάδες Κινέζοι πολίτες πήραν μόνιμη άδεια διαμονής μέσω αγοράς ακινήτων. Να τα λέμε και αυτά.

Μια και μιλάμε για Κίνα και Κινέζους, μαθαίνω ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νίκος Παναγιωτόπουλος επρόκειτο να σχολιάσει τα μέτρα που πήραν οι Γερμανοί για τους μετανάστες και την απόπειρα κατάργησης της συνθήκης Σένγκεν. Εάν τον κ. Παναγιωτόπουλο παρακολουθήσει έστω το 1% των Κινέζων από την τηλεόραση τότε σίγουρα θα σπάσει ρεκόρ τηλεθέασης στην Ελλάδα