Μανιτάρια γεμιστά με παστράμι και ανθότυρο

Μυρίζουν γη και είναι ένας από τους λόγους που περιμένουμε ανυπόμονα το φθινόπωρο. Τα μανιτάρια, γεμίζουν με νόστιμες πρώτες ύλες και μεταμορφώνονται σε ένα τέλειο πιάτο.

Μανιτάρια γεμιστά με παστράμι και ανθότυρο

Μυρίζουν γη και είναι ένας από τους λόγους που περιμένουμε ανυπόμονα το φθινόπωρο. Τα μανιτάρια, γεμίζουν με νόστιμες πρώτες ύλες και μεταμορφώνονται σε ένα τέλειο πιάτο.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

15λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

20λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 3-4 μερίδες:

  •  10 μανιτάρια πορτομπέλο
  •  200 γρ. παστράμι ψιλοκομμένο
  •  300 γρ. ανθότυρο
  •  10 φύλλα δυόσμου ή βασιλικού ψιλοκομμένα
  •  50 γρ. κάσιους χοντροσπασμένα
  •  1 κ.σ. μέλι
  •  1 κ.γ. μουστάρδα τύπου Dijon

Εκτέλεση

  1. Σκουπίζουμε καλά τα πορτομπέλο με ένα καθαρό πανί, αφαιρούμε το ποδαράκι τους και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί με την εσωτερική τους πλευρά προς τα πάνω. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το ανθότυρο, προσθέτουμε από πάνω το παστράμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, για 12 λεπτά.

  2. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και κρατάμε τα υγρά που έβγαλαν τα μανιτάρια κατά το ψήσιμο.

  3. Καβουρντίζουμε σε ένα τηγάνι και χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας τα κάσιους.

  4. Ρίχνουμε τα υγρά από τα μανιτάρια, τη μουστάρδα και το μέλι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να γλασάρουν.

  5. Προσθέτουμε στη σάλτσα το δυόσμο (ή το βασιλικό) και περιχύνουμε με αυτήν τα γεμιστά μανιτάρια.

Μικρά Μυστικά

Το παστράμι μπορεί να αντικατασταθεί με λούντζα Μυκόνου, σύγκλινο Μάνης ή με οποιοδήποτε αλλαντικό της αρεσκείας μας.