Επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μπουκώρος που είναι ανάμεσα στους 11 γαλάζιους βουλευτές που υπέγραψαν ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών για τα κόκκινα δάνεια.

«Έχω την εντύπωση ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων που κυβέρνησαν την χώρα, διαβάζουν την ερώτηση όπως τους βολεύει και την ερμηνεύουν με πολιτική στόχευση», σχολίασε. «Όσοι μιλούν για ομάδες και ρωγμές είναι εκτός πραγματικότητας», ανέφερε.

Ωστόσο, με νόημα τόνισε ότι «οι βουλευτές έχουν καθήκον να αναδεικνύουν τα προβλήματα και οι υπουργοί να τα επιλύουν. Σε αυτή τη γραμμή είναι η ΝΔ και αφήστε κατά μέρους τους πολιτικούς εξυπνακισμούς».

Όπως εξήγησε, στην απάντηση του ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, είπε ότι βελτιώσεις γίνονται και θα γίνονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Ταυτόχρονα, αφήνοντας απέξω τον Μάριο Σαλμά ο οποίος τέθηκε εκτός ΚΟ πριν από λίγες μέρες, είπε ότι «οι 10 βουλευτές είναι ενωμένοι και συντεταγμένοι».

Τον λόγο πήρε αμέσως μετά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης λέγοντας ότι οι βουλευτές της ΝΔ δεν είναι μόνο ώστε να ψηφίζουν ένα νομοσχέδιο, αλλά για να στηρίζουν το κυβερνητικό έργο και να ζητάνε βελτιώσεις.

Σε ιδιαίτερο αυστηρό τόνο είπε απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης: «Κάποιοι που το κόμμα τους ξεκινάει από μήτρες της αριστεράς έχουν μάθει οι βουλευτές να ψηφίζουν, και όταν δεν άρεσαν τα αποτελέσματα στους αρχηγούς, ξανά γίνονταν οι ψηφοφορίες. Αυτή είναι η δικιά σας μήτρα, για αυτό σας είναι δύσκολο να καταλάβετε ότι η φιλελεύθερη παράταξη προφανώς έχει ελεύθερους τους βουλευτές να κρίνουν πολιτικά».