ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώνουν Φάμελλος και Πολάκης – Τι μετρά ο Κασελλάκης

Αντίστροφη μέτρηση για την διαδικασία εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ - Ξεκινούν περοδείες οι υποψήφιοι-Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία.

Αντίστροφη μέτρηση για την διαδικασία εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι διεκδικητές της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανοίγουν τα χαρτιά τους, αρχίζουν περιοδείες και μετρούν τα δεδομένα και τις λεπτομέρειες της επερχόμενης μάχης.

Όπως εκτιμάται είναι θέμα χρόνου η επισημοποίηση της υποψηφιότητας του Σωκράτη Φάμελλου, είναι πιθανό να ανακοινωθεί ακόμα και σήμερα. Τις τελευταίες μέρες ο κ. Φάμελλος έχει συνομιλήσει με μια σειρά κορυφαίων στελεχών αλλά και με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μπορέσει να υπάρξει ένας πυρήνας κρούσης που θα αναλάβει τον δύσκολο προεκλογικό αγώνα. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Φάμελλου που έχει την υποστήριξη των «87» θα ανακοινωθεί μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος. .

Το ενδιαφέρον στρέφεται και στο χρόνο της ανακοίνωσης της, αναμενόμενης υποψηφιότητας Κασσελάκη. Ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δείχνει να βιάζεται ιδιαίτερα και προτιμά να ζυγίζει προσεκτικά τις κινήσεις του. Είναι βέβαιο ότι ο κ. Κασσελάκης θα ξεκινήσει περιοδείες αλλά στο επιτελείο του υπάρχει σιγή ασυρμάτου για τον χρόνο της επίσημης κατάθεσης της υποψηφιότητας του. Η μη βιασύνη του κ. Κασσελάκη συνοδεύεται από διάφορα σενάρια για τον επικοινωνιακό τρόπου που σκοπεύει να εισέλθει στην κούρσα της ηγεσίας έχοντας στόχο να κλέψει τις εντυπώσεις.

Εν τω μεταξύ, από την Κρήτη και συγκεκριμένα την ιδιαίτερη πατρίδα του τα Χανιά, αρχίζει περιοδείες ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος έχει δεσμευτεί ότι θα «οργώσει» τη χώρα. O κ. Πολάκης αναμένεται να καταθέσει σήμερα την υποψηφιότητά του και αμέσως μετά θα κάνει δηλώσεις.  Ο Παύλος Πολάκης θα θέσει στην διάθεση του κόμματος και τα απαραίτητα συνοδευτικά της υποψηφιότητάς του, όπως την δήλωση «Πόθεν Έσχες» και την πρόταση υποψηφιότητας από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Μπροστά ο Κασσελάκης, κοντά ο Φάμελλος

Σε ότι αφορά τους συσχετισμούς που διαμορφώνονται έχουν ενδιαφέρον τα ευρήματα της χθεσινής δημοσκόπησης της PRORATA: Στο ερώτημα ποιον θεωρούν καταλληλότερο να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ, και το οποίο έχει τεθεί σε όσους προτίθενται να ψηφίσουν το κόμμα αλλά και σε όσους το έχουν ψηφίσει στις ευρωεκλογές, το 28% των προτιμήσεων συγκεντρώνει ο Στέφανος Κασσελάκης, 23% ο Σωκράτης Φάμελλος και 16% ο Παύλος Πολάκης. Στο 10% βρίσκεται ο Νικόλας Φαραντούρης, στο 7% η Όλγα Γεροβασίλη και στο 6% ο Απόστολος Γκλέτσος. Να σημειωθεί πάντως ότι σε μεταγενέστερο της συγκέντρωσης του δημοσκοπικού δείγματος χρόνο, η Όλγα Γεροβασίλη αλλά και ο Νικόλας Φαραντούρης ξεκαθάρισαν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι.

Σε ερώτημα που τέθηκε σε όσους προτίθενται να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, περί ενδεχόμενου ρόλου του Αλέξη Τσίπρα σε τυχόν εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, συνολικά το 63% απαντά ότι ο πρώην πρωθυπουργός μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ή σχετικά σημαντικό ρόλο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.