Κυβέρνηση: Δεν συζητάμε αλλαγή εκλογικού νόμου – Τι είχε δηλώσει ο Γεωργιάδης

«Ο κ. Γεωργιάδης δεν προέβη σε πρόταση» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαψεύδοντας τα σενάρια περί αλλαγής του εκλογικού νόμου.

«Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την πάγια θέση του και δεν προέβη σε πρόταση» τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.

Δεν υπάρχει συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Αυτό δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη που τάχθηκε υπέρ της αλλαγή του εκλογικού νόμου ώστε να μην ιταλοποιηθεί η ελληνική πολιτική σκηνή.

«Δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τόνισε ότι ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την πάγια θέση του και δεν προέβη σε πρόταση.

Τι είχε δηλώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι δεν πιστεύει σε κυβερνήσεις συνεργασίας και έδειξε αλλαγή του εκλογικού νόμου. «Είμαι υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου διότι πάντα πίστευα στις ισχυρές κυβερνήσεις. Η θέση μου παραμένει η ίδια διαχρονικά. Είμαι υπέρ της ενισχυμένης πλειοψηφίας, θέλω αυτοδύναμες κυβερνήσεις» είπε σε συνέντευξή του στο Dnews.

«Δεν πιστεύω καθόλου πια σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Έχω υπηρετήσει σε δύο τέτοιες κυβερνήσεις, στην Κυβέρνηση Παπαδήμου και στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και σας διαβεβαιώ ότι αδυνατώ να πιστέψω πως μπορεί να κυβερνηθεί αυτή η χώρα με μία κυβέρνηση πολλών κομμάτων» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας υπάρχει «ο κίνδυνος να υπάρξουν στο μέλλον κυβερνήσεις συνεργασίας εντελώς ερμαφρόδιτες» αν δεν αλλάξει ο εκλογικός νόμος. «Σας υπενθυμίζω ότι ακόμα και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν μία εντελώς ερμαφρόδιτη κυβέρνηση, καθόσον ένα κόμμα της αριστεράς και μάλιστα της Ριζοσπαστικής, είχε συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ένα κόμμα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας» ανέφερε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.