Κάλεσμα Παππά για κοινοβουλευτική συμπόρευση εναντίον της κυβέρνησης

Κάλεσμα απηύθυνε ο Νίκος Παππάς σε ΠαΣοΚ και προοδευτικά κόμματα να συμπορευτούν κοινοβουλευτικά εναντίον της κυβέρνησης και ζήτησε από τους 11 γαλάζιους να στηρίξουν την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τα κόκκινα δάνεια.

Την πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος ΚΟ στη Βουλή απηύθυνε σήμερα ο Νίκος Παππάς. Σε αυτήν, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, κυρίως για θέματα οικονομίας. Ταυτόχρονα, κάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη και τους βουλευτές του ΠαΣοΚ να συμπορευτούν κοινοβουλευτικά, ώστε να ανατρέψουν τις κυβερνητικές επιλογές «που πλήττουν τον λαό μας». Την ίδια ώρα, ζήτησε και από τους 11 γαλάζιους αντάρτες να ακυρώσουν την ψήφο τους για τα νομοσχέδια που αφορούν τα κόκκινα δάνεια και να στηρίξουν τη τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επί πέντε και πλέον έτη δεν αντιμετωπίζετε τις κρίσεις, αλλά τις γιγαντώνετε», είπε ο κ. Παππάς κοιτώντας τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας. «Η Ελλάδα ήταν 21η στην Ευρώπη στην ανάπτυξη κατά την τετραετία 2019-2023, σύμφωνα με τη Eurostat. Με σωρευτική ανάπτυξη 5,8%. Ή 1,4% κατ’ έτος. Παρόλο που είχατε το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και τη δυνατότητα δημοσίων δαπανών. Παρόλο που άνοιξαν οι γραμμές χρηματοδότησης και δημόσιο χρήμα ήταν διαθέσιμο. Με τη δική σας πολιτική είμαστε 23οι στην Ε.Ε. στον μέσο μισθό», είπε ο κ. Παππάς.

Μιλώντας με ορίζοντα δεκαετίας, ο πρόεδρος της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Οι μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής δεν πρόκειται να βρουν λύση σε συντηρητικές πολιτικές. Αν κοιτάξουμε προς το 2034, δέκα χρόνια μετά, και υποθέσουμε ότι δεν αλλάζει η εφαρμοζόμενη πολιτική, θα διαπιστώσουμε ότι αυτές οι πολιτικές θα έχουν αφήσει ανεπίλυτες πολλές προκλήσεις.

Δημογραφικό: 10 χρόνια μετά θα απευθυνόμαστε σε μισό εκατομμύριο λιγότερους πολίτες, καθώς ήδη οι θάνατοι ξεπερνούν τις γεννήσεις κατά 68%. Κλιματική αλλαγή: 10 χρόνια μετά θα περιβαλλόμαστε από άγονες -λόγω πυρκαγιών ή πλημμυρών- εκτάσεις γης και εγκαταλελειμμένες παραγωγές. Οικονομική δυσπραγία: 10 χρόνια μετά, χωρίς ένα προοδευτικό παραγωγικό και οικονομικό μοντέλο θα βρισκόμαστε σε ένα σκηνικό αδιεξόδου.

Χρειάζεται μία προοδευτική στροφή. Οι πολιτικές του κ. Μητσοτάκη δεν είναι η αναπόφευκτη μοίρα και η αναπόφευκτη πορεία για τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Παππάς μιλώντας για τον Νίκο Ανδρουλάκη, είπε: «Ακουσα ότι είναι υπέρ πρωτοβουλιών που προστατεύουν τους αδύναμους. Καλωσορίζω τη δήλωση του κ. Ανδρουλάκη σε τηλεοπτικό σταθμό, που δήλωσε ότι είναι υπέρ κάθε συνεργασίας που πλήττει τις επιλογές που κάνει η κυβέρνηση εναντίον του λαού μας. Και καλώ τους βουλευτές του ΠαΣοΚ, τους βουλευτές των προοδευτικών κομμάτων να στηρίξουν την πρότασή μας. Ιδού η Ρόδος….Ελάτε να την υποβάλλουμε μαζί την πρόταση!». Απευθυνόμενος προς τους 11 γαλάζιους είπε, «να πράξουν το ίδιο, ακυρώνοντας την ψήφο τους στον πτωχευτικό νόμο».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έμεινε μόνο στα θέματα της οικονομίας, αλλά αναφέρθηκε και στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Επέμεινε στην θέση που εξέφρασε και στη ΔΕΘ λέγοντας ότι: «Επειδή κοντοζυγώνει η συζήτηση εκλογή ΠΤΔ καλούμε τις προοδευτικές δυνάμεις να εξετάσουν στήριξη προσώπου που προέρχεται από την Αριστερά ή από την προοδευτική παράταξη. Η δική μας θέση θα είναι αυτή διότι πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν άβατα».

Τέλος, ο κ. Παππάς είπε ότι «την προοδευτική πορεία δεν πρόκειται να την ανακόψει καμία προσπάθεια της Ν.Δ. Κανένα σενάριο ρευστοποίησης, καμία επιχείρηση κατατεμαχισμού της προοδευτικής παράταξης δεν πρόκειται να επικρατήσει. Κανένα σενάριο ρευστοποίησης της ιστορικής μνήμης δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει. Ειδικά, σε ό,τι αφορά την προσπάθεια ιστορικού αναθεωρητισμού που ξεδιπλώνει ο κ. Μητσοτάκης, αγγίζοντας την περίοδο του μετεμφυλιακού κράτους και της χούντας αλλά και τις μέρες της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, του υποσχόμαστε ότι θα μας βρει απέναντι».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.