Γεωργιάδης: Υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου – Τι είπε για το ταλέντο του Τσίπρα

«Αν δεν αλλάξει ο εκλογικός νόμος υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρξουν στο μέλλον κυβερνήσεις συνεργασίας εντελώς ερμαφρόδιτες» - Το ταλέντο του Τσίπρα και τα λάθη που εξακολουθεί να κάνει.

Φωτιά στα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας και έφεραν την κυβέρνηση να εξετάζει αλλαγή του εκλογικού νόμου έβαλε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι δεν πιστεύει σε κυβερνήσεις συνεργασίας και έδειξε αλλαγή του εκλογικού νόμου. «Είμαι υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου διότι πάντα πίστευα στις ισχυρές κυβερνήσεις. Η θέση μου παραμένει η ίδια διαχρονικά. Είμαι υπέρ της ενισχυμένης πλειοψηφίας, θέλω αυτοδύναμες κυβερνήσεις» είπε σε συνέντευξή του στο Dnews.

«Δεν πιστεύω καθόλου πια σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Έχω υπηρετήσει σε δύο τέτοιες κυβερνήσεις, στην Κυβέρνηση Παπαδήμου και στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και σας διαβεβαιώ ότι αδυνατώ να πιστέψω πως μπορεί να κυβερνηθεί αυτή η χώρα με μία κυβέρνηση πολλών κομμάτων» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας υπάρχει «ο κίνδυνος να υπάρξουν στο μέλλον κυβερνήσεις συνεργασίας εντελώς ερμαφρόδιτες» αν δεν αλλάξει ο εκλογικός νόμος. «Σας υπενθυμίζω ότι ακόμα και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν μία εντελώς ερμαφρόδιτη κυβέρνηση, καθόσον ένα κόμμα της αριστεράς και μάλιστα της Ριζοσπαστικής, είχε συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ένα κόμμα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας» ανέφερε.

«Το ταλέντο του Τσίπρα τού γύρισε μπούμερανγκ»

Ο κ. Γεωργιάδης, με αφορμή τον «πόλεμο» στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε « το μεγαλύτερο πολιτικό ταλέντο της δικής μου γενιάς», ένα ταλέντο που όμως, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, δεν δούλεψε.

«Πιστεύω ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να κάνει λάθος. Τον παρακολουθώ πολλά χρόνια. Ήταν το μεγαλύτερο πολιτικό ταλέντο της δικής μου γενιάς. Είχε το μεγαλύτερο φυσικό χάρισμα με τον κόσμο. Κατάφερε να γίνει Πρωθυπουργός σε πολύ νεαρή ηλικία, εκεί που κανείς δεν το περίμενε. Στην πρώτη του κάλπη, έλαβε ένα απίστευτο ποσοστό στον Δήμο Αθηναίων ενώ δεν τον ήξερε πραγματικά κανένας. Έχει απίστευτα φυσικά ταλέντα. Δυστυχώς, δεν τα δούλεψε. Κάπως εφυσυχάστηκε και σιγά – σιγά το ταλέντο του γύρισε μπούμερανγκ» είπε.

Όπως επισήμανε ο κ. Τσίπρας κάνει λάθος που εμπλέκεται στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχασε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αντί να κάνει τη στροφή την ώρα που έπρεπε, αυτή που περίπου θέλει να κάνει τώρα, έχασε μία τετραετία με τον Πολάκη και την τοξικότητα. Αυτό τον οδήγησε στη συντριβή του. Παραιτήθηκε και ενώ θα έπρεπε να είναι μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ για να πάψει να έχει φθορά, ανακατεύτηκε στην εκλογή Κασσελάκη. Χρεώθηκε τον Κασσελάκη και όταν κατάλαβε ότι ο Κασσελάκης δεν τραβάει, προσπάθησε να τον ρίξει από τον ΣΥΡΙΖΑ με τη γνωστή επιστολή στο συνέδριό τους και υπέστη ο ίδιος πρωτοφανή εσωκομματική ήττα, αδιανόητη για το μέγεθος του Αλέξη Τσίπρα.

Εξακολουθεί να κάνει λάθος, γιατί έστω και στο παρασκήνιο, φαίνεται να εμπλέκεται στις τωρινές διαδικασίες. Ο κύριος Τσίπρας αν θέλει κάποτε στα αλήθεια να επανέλθει, πρέπει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα να μην έχει καμία εμπλοκή με την πολιτική, διότι αυτή θα του δημιουργεί συνεχή φθορά. Όσο εμπλέκεται στην πολιτική, τόσο θα πηγαίνει προς τα κάτω».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.