Η μεγάλη προσφορά του ΒΗΜΑΤΟΣ με το «ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ» του διακεκριμένου καθηγητή κ. Γεώργιου Μπαμπινιώτη ολοκληρώνεται αυτή την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.

Ο τέταρτος τόμος του πολύτιμου λεξικού περιλαμβάνει τα λήμματα από Ρ-Ω. Η έκδοση που ξεχώρισε στις επιλογές των αναγνωστών από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας της αποτελεί έναν μοναδικό γλωσσολογικό θησαυρό.

Περιλαμβάνει τις λέξεις που απαιτούν βαθύτερη γνώση της ελληνικής γλώσσας, λέξεις πιο δύσκολες από όσες χρησιμοποιούμε συνήθως, λόγιας ή λογιότερης προέλευσης που όμως είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τη σημασία, την ετυμολογία και την προέλευσή.

Εκτός από τα επιλεγμένα λήμματα της Νέας Ελληνικής το λεξικό δίνει έμφαση στα παραδείγματα χρήσης των λέξεων, στις λεξικές συνάψεις, δηλαδή με ποιες άλλες λέξεις εμφανίζεται μαζί στον λόγο μια λέξη, τις ετυμολογικές πληροφορίες τα παραθέματα από τη νεοελληνική γραμματεία και τα σχόλια που συμβάλλουν στην πληρέστερη κατανόησή τους.

Ένα απαραίτητο εργαλείο για τους μαθητές, τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους αλλά και όσους χρησιμοποιούν δημόσιο λόγο ή θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Ο τέταρτος τόμος (Ρ-Ω) συμπληρώνει την σειρά που προσφέρει το ΒΗΜΑ και αυτή την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου και η οποία στο σύνολό της αποτελείται από τέσσερις σκληρόδετους τόμους.
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου με το ΒΗΜΑ

«ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΠΙΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ»

Δ’ Τόμος (Ρ-Ω)