25 παιδικές παραστάσεις στο θέατρο για τη σεζόν 2024-2025

Ο αξεπέραστος κόσμος της Άλκης Ζέη, η κλασική παιδική λογοτεχνία, το μουσικό θέατρο υψηλών προδιαγραφών, το πρωτοποριακό κουκλοθέατρο και το μοντέρνο bubble show συνθέτουν τις παραστάσεις για παιδιά, που βάζουμε στο θεατρικό μας ημερολόγιο.

Με τη νέα θεατρική σεζόν που εκκινεί από τον Οκτώβριο, θα δούμε να αναβιώνουν στη σκηνή κλασικά έργα της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνία, μέσω νέων αφηγηματικών προσεγγίσεων, μιούζικαλ που θα μας ταξιδέψουν με μουσική και τρυφερότητα, παραμύθια που μεγάλωσαν πολλές γενιές παιδιών, αγαπημένοι χαρακτήρες του κουκλοθέατρου και ένα πρωτότυπου bubble show που υπόσχεται κέφι και διασκέδαση.

Το παιδικό θέατρο ανοίγει την αγκαλιά του και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στα σπουδαία ταξίδια του.

Αισθητικό Δάσος Υμηττού, Καισαριανή

«Αισωπομαχίες» (5/10 και 6/10) και «Ο Ραφτάκος των Λέξεων» (12/10 και 13/10)

Ο Ραφτάκος των Λέξεων ©Tasos Vrettos

Στον κήπο της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, μέσα στο Αισθητικό δάσος Υμηττού, με μικρές ομάδες θεατών, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ζωντανεύει ξανά δύο αγαπημένες παιδικές παραστάσεις «Αισωπομαχίες» σε σκηνοθεσία του Πέτρου Δαμουλή με τους ηθοποιούς Νίκο Αξιώτη, Δήμητρα Σκέμπη και Έλσα Λουμπαρδιά και «Ο Ραφτάκος των λέξεων» (εκδόσεις ΜΕΤΑΙΣΜΙΟ), σε σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα, πρωτότυπη μουσική του Νίκου Πλατύραχου, με τους Νίκο Αξιώτη, Δημήτρη Γιαννή, Έλσα Λουμπαρδιά.

Εθνικό Θέατρο

Μικρό Εθνικό

Παιδική Σκηνή

Θέατρο Rex – Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη»

«Τα Γενέθλια»  

Από 19/10/24

ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ, ΟΠΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ARTWORK ΣΑΚΗΣ ΣΤΡΙΤΣΙΔΗΣ

Ένα από τα σπουδαιότερα έργα της ελληνικής παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, «Τα Γενέθλια» της Ζωρζ Σαρή, μεταφέρεται για πρώτη φορά στη σκηνή και μάλιστα στο Εθνικό Θέατρο. Μια διαδρομή στην επταετία που σημάδεψε τη χώρα μας, μέσα από τα μάτια ενός 8χρονου κοριτσιού.

Με τα «Γενέθλια» γιορτάζονται τα 50 χρόνια Μεταπολίτευσης κι επιχειρείται ένας ζωντανός διάλογος μεταξύ παιδιών και γονιών, δασκάλων και μαθητών για τη συλλογική μνήμη, την ελευθερία, το μέλλον της δημοκρατίας. Διασκευή-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου Παίζουν: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Διαμαντής Αδαμαντίδης, Σταυριανός Γκάτζιος, Μαρίνα Μάλλιου, Κατερίνα Πέκη, Τατιάνα-Άννα Πίττα, Ανδρομάχη Φουντουλίδου

Κτήριο Τσίλλερ – Αίθουσα εκδηλώσεων

«Ο Νιλς Χόλγκερσον, η Λιλίκα και τα Τέσσερα Πι»

Από 22/1/25

Ο ΝΙΛΣ ΧΟΛΓΚΕΡΣΟΝ, Η ΛΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΙ, ΟΠΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ARTWORK ΣΑΚΗΣ ΣΤΡΙΤΣΙΔΗΣ

Η Σουηδή συγγραφέας Σέλμα Λάγκερλεφ, η πρώτη γυναίκα που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, έγραψε στις αρχές του 20ού αιώνα το Θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον, ένα βιβλίο που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι, κλασικό πλέον αριστούργημα στον χώρο της λογοτεχνίας. Σε αυτή την παραγωγή έμπνευση είναι το ταξίδι της ζωής, οι πτήσεις και οι πτώσεις, η παιδική ηλικία και το γήρας, εστιάζοντας σε όσα φέρνουν κοντά τις διαφορετικές γενιές. Κείμενο-Σκηνοθεσία: Ηλίας Κουνέλας  Παίζουν: Ιωάννα Αντώναρου, Ιφιγένεια Γρίβα,
Εμμανουήλ Κοντός, Ηλίας Κουνέλας, Ελίνα Παπαθεοδώρου, Πέτρος Πίγκας

Εθνική Λυρική Σκηνή

Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

«Ιζαντόρα Ντακ»

8, 9, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 26, 27, 28, 29, 30 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου 2024

GNO ALTERNATIVE STAGE 2024 – 25

Το ευφάνταστο μιούζικαλ «Ιζαντόρα Ντακ» αποτελεί την παραγωγή για παιδιά της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τη σεζόν 2024/25, γεμίζοντας την αίθουσα με κύκνους, πάπιες, γλάρους, κότσυφες και αηδόνια που αφηγούνται, με άξονα τον χορό, μια τρυφερή και ταυτόχρονα σκληρή περιπέτεια αυτογνωσίας.

Η παράσταση βασίζεται στο ομότιτλο, ιδιαίτερα επιτυχημένο παραμύθι της Στέλλας Μιχαηλίδου, η οποία αναλαμβάνει και τη σκηνοθεσία, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Κώστας Βόμβολος. Πρόκειται για ένα έργο που μιλάει για την ποικιλομορφία και την αποδοχή, το οποίο ταυτόχρονα αποτελεί μια ιδεώδη εισαγωγή για τα παιδιά στην τέχνη του χορού. Ερμηνεύουν: Γεωργία Κυριαζή, Ιώ Λατουσάκη, Δημήτρης Ναλμπάντης, Λυδία Στέφου, Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Ραφαέλα Τσομπανούδη

Θέατρο Βεάκη

«Η Πράσινη Ιτιά – Αογιάγκι»

Από 13/10

Πράσινη Ιτιά ©Patroklos_Skafidas

Η ιστορία του ελληνικής καταγωγής συγγραφέα και ποιητή Λευκάδιου Χερν, κατά κόσμο Γιακούμο Κοϊζούμι, αποτελεί μέρος του έργου «Καϊντάν», μιας συλλογής ιστοριών και παραμυθιών για την Ιαπωνική παράδοση και τους θρύλους της Άπω Ανατολής. Ο Τομόταμοα, ένας νεαρός πολεμιστής, αγαπητός σε όλους, φεύγει για μια επικίνδυνη αποστολή μέσα στον χειμώνα. Με το πιστό του άλογό ξεκινά ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι. Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου, Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης Παίζουν: Δημοσθένης Φίλιππας, Χρήστος Καπενής, Αγγελική Νοέα, Γιώργος Γιαννάκης, Αλέξανδρος Τωμαδάκης, Ηρώ Χαλκίδη, Χριστιάνα Τόκα Ματέλσκα, Δημήτρης Κακαρόντζας.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«Σκιές στο Πεντάγραμμο»

Από 12/10/2024

@Giorgos Giannopoulos

Η επιτυχημένη παραγωγή ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής (12.10.2024-12.04.2025). Ο Ηλίας Καρελλάς δημιουργεί έναν κόσμο μαγευτικό και παραμυθένιο, γεμάτο χρώματα της Δύσης και αρώματα της Ανατολής. Συμμετέχουν: Αρετή Κετιμέ (φωνή, σαντούρι), Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη (φωνή, σαξόφωνο), Χαρά Τσαλπαρά (ακορντεόν, φωνή), Θεοδώρα Αθανασίου (κιθάρα, λάφτα, σάζι, φωνή). Μαζί τους, ο σκιοπαίκτης Νικόλας Τζιβελέκης. (Συμπαραγωγή: Θίασος Ηλία Καρελλά-Μέγαρο Μουσικής Αθηνών).

«Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στην Αίγυπτο»

Από 20/12/2024

Ηλίας Καρελλάς

Ο Ηλίας Καρελλάς και οι συνεργάτες του ετοίμασαν για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του θεάτρου σκιών τη νέα παραγωγή «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στην Αίγυπτο», με ζωντανή μουσική επί σκηνής (20-30.12.2024 & 4-5.1.2025). Συμπαραγωγή: Θίασος Η. Καρελλά-Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Θέατρο Αλίκη

«Ματίας ο Πρώτος»

Από 13/10 και κάθε Κυριακή

Το έργο που διασκεύασε για το θέατρο η Άλκη Ζέη βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Πολωνού παιδαγωγού Γιάνους Κόρτσακ, είναι μία αντιπολεμική ιστορία που μεταφράστηκε σε περισσότερες από 20 γλώσσες υμνώντας τη φιλία, την ελπίδα, την αισιοδοξία και κυρίως παιδική αθωότητα και δύναμη. Σκηνοθεσία: Μαρία Σαββίδου Παίζουν: Πάρης Αλεξανδρόπουλος, Καλλιόπη Ανταμπούφη, Θεοδώρα Γεωργακοπούλου, κ.α.

Θέατρο Αλκμήνη

«Η φεγγαρόσουπα»

Από 28/9

Φεγγαρόσουπα

Η ιστορία εκτυλίσσεται στον γκρίζο και αραχνιασμένο πύργο του παν-κάκιστου μάγου Λοπωδύτ, ο οποίος κάθε μέρα προσπαθεί να φτιάξει τα πιο ισχυρά μαγικά φίλτρα με τη βοήθεια του πιστού αλλά αδέξιου βοηθού του, Μπάμια. Η «Φεγγαρόσουπα» παρουσιάζεται από το 2005 σε θέατρα, σχολεία και φεστιβάλ και αποτελεί σημείο αναφοράς για την πορεία της ομάδας Κοκού-Μουκλό. Για παιδά από 4 έως 9 ετών. Σκηνοθεσία: Χρήστος Αυτσίδης

Θέατρο Άλφα–Ληναίος-Φωτίου

«Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ»

Από 6/10

Μαγικά εικαστικά τοπία (χρησιμοποιείται ψηφιακό σκηνικό), πρωτότυπες συνθέσεις και τραγούδια με έναν οκταμελή θίασο ηθοποιών και μουσικών, που παίζουν και τραγουδούν ζωντανά επί σκηνής, σε μια ιστορία, που συνδυάζει μυστήριο, δράση, χιούμορ και ευαισθησία, φάρσες, περιπέτειες στη φύση, ανεμελιά, φιλία, ελευθερία και αγάπη. Μια ιστορία για το ταξίδι της ζωής μας από την παιδική ηλικία εώς την ενηλικίωση. Σκηνοθετεί ο Γιώργος Τζαβάρας.

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

«Ποιος Βάτραχος;»

Από 6/10

Ποιος βάτραχος;

Εμπνευσμένη από το πασίγνωστο παραμύθι των αδελφών Γκριμ «Ο πρίγκηπας βάτραχος», η νέα, ελεύθερη αυτή διασκευή, που θα δούμε στο Θέατρο Τέχνης με σύγχρονη γλώσσα και υπέροχα ζωντανά τραγούδια και χορό, επικεντρώνεται στις αξίες της αγάπης, της φιλίας, της δύναμη της γνώσης και της συνεργασίας. Θεατρική διασκευή- Σκηνοθεσία – Στίχοι – Μουσική: Κωνσταντίνος Ευστρατίου Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος, Κωνσταντίνος Ευστρατίου, Ιωάννα Μπιτούνη, Δημήτρης Τσιγκριμάνης και οι Ελένη Κωνσταντινίδου, Μαρία Μουστακά, Σοφία Τρικάρδου.

Θέατρο Παλλάς

«Matilda The Musical»

Από 9/11

Θέατρο Παλλάς

Εμπνευσμένο από το ομότιτλο βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ, το πολυβραβευμένο και δημοφιλές στο Γουέστ Εντ και στο Μπρόντγουεϊ «Matilda The Musical» σε κείμενο του Ντένις Κέλι και στίχους – μουσική του Τιμ Μίντσιν (ενορχήστρωση και συμπληρωματική μουσική Κρις Ναϊτινγκέιλ) επιστρέφει τη θεατρική σεζόν 2024-25. Το μιούζικαλ θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα για δεύτερη φορά μετά την πρώτη ελληνική του απόδοση στο Θέατρο Ακροπόλ το 2018. Απόδοση κειμένου-στίχων-σκηνοθεσία: Θέμις Μαρσέλλου

Θέατρο Πόρτα

«Το νησί των Θησαυρών»

Από 26/10

©Patroklos Skafidas

Η παράσταση μετά από την επιτυχία που γνώρισε τον περασμένο χειμώνα, συνεχίζεται για 2η χρονιά στο Θέατρο Πόρτα. Το νησί των θησαυρών, που πρωτοεκδόθηκε το 1883, είναι το βιβλίο του Ρόμπερτ Λιούις Στίβενσον που θεμελίωσε την «πειρατική μυθολογία».

Κεντρικό σημείο της παράστασης είναι η μουσική του Κορνήλιου Σελαμσή, βασισμένη σε ναυτικούς σκοπούς και πειρατικά τραγούδια του 17ου και 18ου αιώνα, σε νέες ενορχηστρώσεις και επεξεργασία. Διασκευή- Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος. Παίζουν: Αντώνης Αντωνιάδης, Στέλιος Θεοδώρου, Θεοφάνης Κοσμάς, κ.α.

Θέατρο OLVIO

Η παιδική σκηνή του OLVIO φιλοξενεί και φέτος παραστάσεις για μικρά παιδιά, ξεκινώντας τον Σεπτέμβριο με τις παραστάσεις από το «Baby θέατρο» και το «Θέατρο Κούκλας» της Ιρίνας Μπόικο για τους πολύ πολύ μικρούς θεατές (για παιδιά από 10 μηνών έως 2,5 ετών, με ηθοποιούς, κούκλες και ενεργή συμμετοχή των παιδιών, αλλά και κουκλοθέατρο για μεγαλύτερα παιδιά 2,5-5,5 ετών). Η Ομάδα Κοπέρνικος σε συνεχή συνεργασία τα τελευταία χρόνια με το θέατρο OLVIO, θα παρουσιάσει και την μεγάλη επιτυχία «Σβήσε το φως» σε ανανεωμένη σκηνοθεσία του Φοίβου Συμεωνίδη, και τα Χριστούγεννα, το κλασικό «Ένα ξωτικό στην πόρτα μου».

«Ένας Σπουδαίος Άνθρωπος»

Aπό 13/11

Ένας ταπεινός βοσκός, με μόνο όπλο του την αγάπη για τη φύση, αποφασίζει να αφιερώσει τη ζωή του στο να φυτεύει δέντρα σε μια άγονη και έρημη γη. Η παράσταση, σε συμπαραγωγή με την LATRA και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LEVERS, μεταφέρει τους θεατές σε έναν έρημο τόπο, όπου η αγάπη για τη φύση και η θέληση ενός ανθρώπου μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Κείμενο/ Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κοιλάκος Ερμηνεύουν: Τάσος Αντωνίου, Γιάννης Πλιάκης

Θέατρο της Ημέρας

«Το Βασίλειο της Φύσης και η Απειλή των Κόουζ»

Από 3/11

Ένα οικολογικό παραμύθι με την υπογραφή του Δημήτρη Λαλούμη, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, για παιδιά από 4 έως 12 ετών, που στόχο έχει να ψυχαγωγήσει και να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών στα προβλήματα του περιβάλλοντος. Στο ηχητικό βιβλίο της παράστασης συμμετέχουν οι ηθοποιοί Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Γιάννης Ζουγανέλης. Κείμενο, μουσική: Δημήτρης Λαλούμης Σκηνοθεσία: Μάγκυ Μοτζολή Παίζουν: Άννα Τζανακάκη, Ελένη Λύρα, Ελευθερία Χρυσικοπούλου, Νίνα Ακτύπη

Θέατρο Σταθμός

«Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή!»

Από 5/10 και κάθε Σάββατο

© Γιάννης Τσιγκέλης

Η παράσταση εμπνέεται από το βραβευμένο βιβλίο «Η Τελεία» του Πίτερ Ρέινολντς και έχει στόχο να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και την εκφραστικότητα των παιδιών. Σκηνοθεσία: Γιώργος Μενεδιάτης Παίζουν: Σταυρούλα Μελισσάνθη Μάκρα, Βασίλης Παπαλαζάρου

«Μπες στα παπούτσια μου»

Από 6/10

Ομάδα Ονειρόδραμα, Μπες στα παπούτσια μου!4ος χρόνος ©️Γιώργος Καλκανίδης

Το θεατρικό στηρίζεται στη βιωματική συμμετοχή των παιδιών, τα οποία παρακολουθούν την πρωτότυπη θεατρική παράσταση, μια ιστορία με φανταστικούς χαρακτήρες (από γνωστά παραμύθια) δοσμένες με χιούμορ και φαντασία. όπου μέσα από κωμικές καταστάσεις, τα παιδιά θα αντιληφθούν τη θέση θύμα θύτη παρατηρητή. Σκηνοθεσία: Γιώργος Μενεδιάτης Παίζουν: Χριστίνα Μουδάτσου, Κωνσταντίνος Παράση

«Το δίλημμα του Αυτοκράτορα»

Από 3/11

Η θεατρική ομάδα Hippo Theatre Group παρουσιάζει την παράσταση που κέρδισε το δεύτερο βραβείο στο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ για παιδιά και νέους STRUS στην πόλη Λβιβ της Ουκρανίας το 2021 και βασίζεται στο κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Ο Αυτοκράτορας και το Αηδόνι». Κείμενο – σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ράπτης – Φώτης Δούσος Ερμηνεύουν: Δάφνη Μουτζίκου, Βιβή Τσόρμπα

Θέατρο Τζένη Καρέζη

«Το Δεντρόπαιδο»

Από 20/10

«Το Δεντρόπαιδο» της βραβευμένης θεατρικής συγγραφέως Μισέλ Ριμλ, επανέρχεται για δεύτερη χρονιά στην Παιδική – Εφηβική σκηνή του ιστορικού θεάτρου Τζένη Καρέζη.

Η Τζένη Κόλλια και ο Μιχάλης Σιώνας συσκηνοθετούν το σύγχρονο θεατρικό έργο για παιδιά και νέους που μιλά για την προστασία του περιβάλλοντος, την κλιματική αλλαγή, τον υπερκαταναλωτισμό, τις οικογενειακές σχέσεις, την αξία της φιλίας, τη σημασία της ομαδικής δουλειάς και της επικοινωνίας, την πίστη στις αξίες και την αντιμετώπιση των προσωπικών μας φόβων. Σκηνοθεσία: Τζένη Κόλλια, Μιχάλης Σιώνας

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

«Το Καπλάνι της Βιτρίνας»

Από 13/10

@Ν. Κατσαρός

Έργο-σταθμός στη λογοτεχνία για παιδιά και εφήβους, έχοντας λάβει πλήθος διεθνών διακρίσεων, καθώς κυκλοφορεί σε 39 ξένες εκδόσεις, μεταφρασμένο σε 22 διαφορετικές γλώσσες, συμπλήρωσε πρόσφατα 60 χρόνια από την πρώτη του κυκλοφορία και έρχεται τη νέα θεατρική σεζόν για να αφηγηθεί τη συναρπαστική ιστορία του, που λατρεύτηκε από γενιές αναγνωστών. Διασκευή – Δραματουργική επεξεργασία- Σκηνοθεσία- Στίχοι τραγουδιών: Δήμητρα Λαρεντζάκη Παίζουν: Χριστίνα Βράκα, Μαρία Γκιώνη, Νικόλας Γραμματικόπουλος, Ειρήνη Ιωάννου – Παπανεοφύτου, κ.α.

Ρεκτιφιέ – Κέντρο Έρευνας Μεικτών Παραστατικών Τεχνών

«The Bath»

Από 13/10 και για 7 Κυριακές

Οι μετρ του bubble show στην Ελλάδα, το καλλιτεχνικό ζευγάρι της Πολυδραστικής Ομάδας Τέχνης Fabrica Athens, οι Mr and Mrs Bubble, παρουσιάζουν το πρώτο ελληνικό, μεγάλο Bubble Show. Ο Φάνης Κατέχος και η Τζοβάννα Μιχαλλιάδη Σάρτι κρύβονται πίσω από τη σύλληψη της θεαματικής αυτής παράστασης με σαπουνόφουσκες, πρωτοπορώντας στον τομέα του bubble performing στην χώρα μας, ύστερα από τη δημιουργία του πρώτου bubble show το 2012, του «The Mr and Mrs Bubble Show». Performer: Νατάσσα Αραμπατζή, Έλενα Αρτυμάτη, Φάνης Κατέχος, Τζοβαννα Μιχαλιάδη Σάρτι

Σταυρός του Νότου

«Αν Ακούσεις τα Παιδιά»

Κυριακές 6, 13 και 20 Οκτωβρίου

Ο Λευτέρης Ελευθερίου και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος επιστρέφουν στην σκηνή του Σταυρού του Νότου Plus με μια μουσική παράσταση με αγαπημένα παιδικά τραγούδια. Σπουδαίες δισκογραφικές δουλειές όπως η Λιλιπούπολη, τα Μυστικά́ του Κήπου και ο Τεμπέλης Δράκος συναντιούνται με τραγούδια που γνωρίζουν τα παιδιά από το σχολείο ή από κλασικές παιδικές ταινίες. Μαζί τους επί σκηνής, παίζει μουσική και τραγουδάει ο «μαέστρος» Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος.

Studio Μαυρομιχάλη

«ΟΠ!»

Από 13 Οκτωβρίου

Δύο παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, συναντιούνται τυχαία σ᾽ ένα λιβάδι. Το αγόρι όμως έχει ένα πρόβλημα: το μπαλόνι του έχει κολλήσει σ’ ένα δέντρο και δεν μπορεί να το φτάσει. Η παράσταση σε σκηνοθεσία της Στέλλας Σερέφογλου πάνω σε μια ιδέα της ίδιας, επιστρέφει για τρίτη χρονιά εμπεριέχοντας ακροβατικά, στοιχεία βωβού κινηματογράφου και τεχνικές που ξεπηδούν από τον μαγικό κόσμο του τσίρκου. Για παιδιά από 3 έως 8 ετών. Ερμηνεύουν – πετούν: Ευαγγελία Μόσιου, Πάνος Σολδάτος

Σύγχρονο Θέατρο

«Είστε και Φαίνεστε»

Από 20/10

© Stavros Apostolopoulos

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και Κλεομένης» και «Είμαστε πάτσι», η ομάδα νεανικού θεάτρου Συντεχνία του Γέλιου, επιστρέφει με την κωμωδία «Είστε και Φαίνεστε» του Γερμανού συγγραφέα Φόλκερ Λούντβιγκ σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι και με πρωτότυπη μουσική από τον Φοίβο Δεληβοριά. Οι ήρωες της ιστορίας είναι τέσσερις φίλοι που είναι πάντα ενωμένοι όταν πρόκειται να βασανίσουν τον «Γυαλάκια».

Η παράσταση έχει ως επίκεντρο το σχολικό άγχος και το bullying. Παίζουν: Μικές Γλύκας, Βασιλική Διαλυνά, Μαριέλα Δουμπού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Μαριάνου, Γιώργος Χιώτης, Αντώνης Χρήστου

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.