Η πρεμιέρα του τροπαιούχου Ολυμπιακού στη League Phase Europa League, το βράδυ της Πέμπτης (26/9, 22:00), λαμβάνει χώρα επί γαλλικού εδάφους. Αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» η πολύ δυνατή Λιόν.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ γνωρίζει τι είδους ομάδα θ’ αντιμετωπίσει, καθώς «έχουμε μελετήσει τη Λιόν», όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου. Περισσότερο όμως τον ενδιαφέρει πώς οι ποδοσφαιριστές του θα εφαρμόσουν το αγωνιστικό πλάνο που έχει εκπονηθεί γι’ αυτό το ματς.

«Δεν έχει σημασία ποιος παίκτης είναι εκτός και ποιος μπαίνει» αποκρίθηκε ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού, εξηγώντας πως «η ιδέα του παιχνιδιού έχει σημασία, η εφαρμογή του πλάνου». Άλλωστε «κατά τη διάρκεια της σεζόν θα συμβεί να έχεις τραυματίες ή τιμωρημένους και γι’ αυτό έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ».

Ο κ. Μεντιλίμπαρ αναγνώρισε επίσης ότι είναι «πολύ καλό να σε σέβονται και να γνωρίζουν την αξία σου», ως απόρροια της περυσινής κατάκτησης του Conference. Ξεκαθάρισε όμως πως επειδή πρόκειται για «μια καινούργια διοργάνωση, χρειάζεται να ξαναδείξουμε από την αρχή την καλή εικόνα μας» χωρίς να μένει κάποιος στο ένδοξο παρελθόν.

«Όπως είναι η δομή της διοργάνωσης, δεν ξέρεις τι είναι καλό να κάνεις. Θα ξεκινήσουμε την πορεία μας κυνηγώντας τη νίκη σε κάθε παιχνίδι» δεσμεύτηκε στο τέλος ο Βάσκος δηλώνοντας «πάντα απαιτητικός με τους παίκτες μου».

Έσε: Κάνουμε αυτοκριτική, αλλά ας μην βιαζόμαστε

Ο Σαντιάγο Έσε ήταν εκείνος που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

Ο Αργεντίνος χαφ προέτρεψε τους πάντες να «μην βιαζόμαστε να μιλάμε για κακά αποτελέσματα», καθώς όπως σημείωσε «βρισκόμαστε στην αρχή μιας σεζόν και τώρα ομάδα μπαίνει σε αγωνιστικό ρυθμό μπορούμε ν’ αλλάξουμε πολύ γρήγορα την εικόνα μας».

«Μιλάμε συνεχώς μεταξύ μας, αλλά και με όλο το σταφ, κάνοντας αυτοκριτική» ομολόγησε ακόμη ο Έσε. Όπως επίσης πως κι ότι «θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε τον σεβασμό που κερδίσαμε με την αξία μας πέρυσι». Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «δεν πρέπει να μένουμε σε κάποιο κακό αποτέλεσμα, πρέπει απλώς να δούμε πώς θα το διορθώσουμε».

Όλη η συνέντευξη Τύπου των Μεντιλίμπαρ και Έσε για το παιχνίδι με τη Λιόν