Αταμάν: «Εμφύλιος» στην Τουρκία μετά από χειρονομία του

Η Φενέρμπαχτσε ανακοίνωσε ότι δε θα επιτρέψει σε παίκτη της να αγωνιστεί στην Εθνική Τουρκίας όσο βρίσκεται στον πάγκο της ο Αταμάν - Τι εξόργισε τους ανθρώπους της ομάδας.

Πώς μπορεί ένα φιλικό ανάμεσα στη Γαλατάσαραϊ και τον Παναθηναϊκό να προκαλέσει εμφύλιο στο τουρκικό μπάσκετ; Όλα άρχισαν από μια χειρονομία του Εργκίν Αταμάν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο Τούρκος κόουτς, ο οποίος είναι γνωστός για την αγάπη του στη Γαλατά, έδειξε με τα δάχτυλα των χεριών το 3-1 (δηλαδή το σκορ με το οποίο νίκησε η ομάδα της καρδιά του την Φενέρ στο ποδόσφαιρο).

Όπως ήταν φυσιολογικό η συγκεκριμένη κίνηση δεν άρεσε καθόλου στους ανθρώπους της Φενέρμπαχτσε. Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος τονίζει πως δε θα επιτρέψει ξανά σε παίκτη του να αγωνιστεί στην Εθνική Τουρκίας όσο ο Αταμάν είναι στον πάγκο της.

Η ανακοίνωση της Φενέρμπαχτσε

«Η στάση του Προπονητή της Εθνικής Ανδρών προς το κοινό από τις εξέδρες μετά τον αγώνα της ομάδας που προπονούσε στις 24 Σεπτεμβρίου 2024 είναι γνωστή σε όλους.

Η αποστολή αυτού του ατόμου είναι ξεκάθαρη με τον χαρακτήρα, τη στάση και το στυλ του και αυτό που έχει κάνει μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κύρος και την ταυτότητά του ως «Εθνικός Προπονητής».

Η Εθνική είναι η ομάδα μας. Κάθε άτομο που είναι μέλος αυτής της ομάδας πρέπει να γνωρίζει αυτήν την κατάσταση και να είναι υπεύθυνο για αυτήν.

Αυτή η ενέργεια είναι μεγάλη ασέβεια προς την κοινότητά μας, προς το κύρος του προπονητή της Εθνικής Ομάδας, ακόμη και προς τη χώρα μας, για χάρη μιας κοινότητας.

Η συγγνώμη του προς την κοινότητά μας αγνοείται από εμάς.

Ως αθλητικός σύλλογος Fenerbahçe, αυτό το άτομο ξεπέρασε τα όριά του.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό ότι αποφασίσαμε να μην στείλουμε αθλητές στην Εθνική μας Ομάδα Ανδρών κατά τη διάρκεια της θητείας του στη θέση αυτή, η οποία απαιτεί απαραίτητες ιδιότητες όπως «σεβασμός και αμεροληψία».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.