Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με τον άγριο ξυλοδαρμό 14χρονης στη Γλυφάδα, καθώς στο κάδρο των υπόπτων έχει μπει και τρίτο άτομο. Ειδικότερα, ένας νεαρός με τατουάζ στο λαιμό αναζητείται από τις Αρχές και φέρεται να είναι ο άνθρωπος που υποκίνησε στην άγρια επίθεση κατά της μαθήτριας.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ένας εργαζόμενος της στη Δημοτική Αστυνομία είδε τον νεαρό να παρακινεί τις ανήλικες μαθήτριες να χτυπήσουν τη 14χρονη. Μάλιστα όταν τον ρώτησε γιατί το έκανε αυτό, δέχθηκε κι εκείνος επίθεση.

Τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχουν συγκλονίσει το κοινό. Όπως έχει γίνει γνωστό, δύο κοπέλες ήταν εκείνες που «προσκάλεσαν» ομάδα ατόμων να δείρει συμμαθήτριά τους μέσω των social media. Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την άνευ προηγουμένου άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας σε βάρος της ανήλικης, ήταν ότι το θύμα ήταν ευπαρουσίαστη και καλή μαθήτρια, σύμφωνα με το δικηγόρο της, Μανώλη Γερακιό.

Οργή προκαλεί το γεγονός πως η 14χρονη είχε ξαναπέσει θύμα επίθεσης από τα εν λόγω άτομα. Η ίδια δεν είχε μιλήσει ξανά στους γονείς της, καθώς είχε αποφασίσει να το λύσει μόνη της και εντός του σχολικού περιβάλλοντος. Το διάστημα που το κορίτσι υπέστη την παρενόχληση, καθώς και ανάμεσα στα δύο περιστατικά της επίθεσης δεν ήταν μεγάλο χρονικά.

«Αναζητούσαν τη 14χρονη στη Γλυφάδα για μία ώρα»

Όπως επεσήμανε ο δικηγόρος του θύματος, οι δράστες της επίθεσης είχαν δημοσιεύσει τη φωτογραφία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και την αναζητούσαν περίπου για μία ώρα στη Γλυφάδα. Η ομάδα, όταν την εντόπισε, την απομόνωσε σε ένα σημείο, το οποίο βρίσκεται κοντά σε πολύ γνωστό κατάστημα της περιοχής, και άρχισε να της επιτίθεται λεκτικά και σωματικά.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Κική Δημογλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ, επεσήμανε ότι τέτοια περιστατικά πέρα από την ιδιαίτερη προσοχή των Αρχών για την αντιμετώπισή τους, οφείλουν και οι ίδιοι οι γονείς να δίνουν σημασία στα παιδιά τους για το πού βρίσκονται, καθώς και να τα αποτρέπουν να λύνουν τις διαφορές τους με τη βία.

Την ίδια στιγμή, προβληματισμούς εγείρει το γεγονός πως υπήρχαν τόσοι μάρτυρες στο εν λόγω συμβάν. Τα παιδιά που βρίσκονταν μπροστά σε όλο αυτό το επεισόδιο βίας, δεν αντέδρασαν. Αντιθέτως, όπως φαίνεται και από το οπτικοακουστικό υλικό που κυκλοφορεί, πολλά παιδιά καθόντουσαν και απλώς παρακολουθούσαν αμέτοχα.

Ο άγριος ξυλοδαρμός

Από την επίθεση έχει σοκάρει την κοινή γνώμη, ότι τα παιδιά δε σταμάτησαν ούτε λεπτό να χτυπάνε τη 14χρονη. Όπως έχουν επισημάνει οι ειδικοί, κανένα σημείο στο σώμα της άτυχης κοπέλας δεν έμεινε χωρίς μελανιά.

Οι δράστες της επίθεσης δε δίστασαν να τη χτυπήσουν και στο κεφάλι. Ο Σταύρος Μπαλάσκας δε, ανέφερε ότι αν δεν είχε παρέμβει ο περιστατικός, για να εμποδίσει τα κορίτσια να επιτελούν το αρρωστημένο τους έργο, μπορεί και να την είχαν σκοτώσει.

Ενώ οι κοπέλες φαίνεται πως έφτυναν το κορίτσι, το έβριζαν και στο τέλος προσπάθησαν να τη γδύσουν, ώστε να την ξεφτιλίσουν πλήρως.

Τα δύο άτομα που αναζητούνται για την υπόθεση στη Γλυφάδα

Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, έχει ταυτοποιηθεί και τρίτο άτομο για την υπόθεση. Ο τρίτος εμπλεκόμενος είναι ακόμα μία 16χρονη κοπέλα. Η ίδια αναζητείται από τις Αρχές, προκειμένου να καταθέσει και δεν πρόκειται να συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Η ανήλικη να δώσει εξηγήσεις μαζί με τους γονείς της, ενώ στη συνέχεια θα προστεθεί στη δικογραφία.

Ταυτόχρονα, αναμένεται να βγει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, η οποία θα συμπεριληφθεί στην προανακριτική δικογραφία.

Μία νέα μαρτυρία ωστόσο, από έναν υπάλληλο της Δημοτικής Αστυνομίας, έρχεται να προσθέσει και τέταρτο άτομο στο κάδρο των υπόπτων. Σύμφωνα δε, με τα όσα έχει πει ο άνδρας, πρόκειται για έναν 18χρονο, ο οποίος φορούσε καπέλο και είχε τατουάζ στο λαιμό. Ο νεαρός φέρεται να υποκινούσε τα κορίτσια να γίνουν ακόμα πιο βίαια απέναντι στη 14χρονη.

Όπως ανέφερε ο υπάλληλος, προσέγγισε τον 18χρονο, όταν αντιλήφθηκε τι συμβαίνει και του είπε να σταματήσει, αλλά και να τον βοηθήσει να εμποδίσει την περαιτέρω επίθεση στην ανήλικη. Ο νεαρός όμως, όχι δεν υπάκουσε, αλλά άρχισε να του επιτίθεται λεκτικά με υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Παρόλα αυτά, ο υπάλληλος δεν πτοήθηκε και κατάφερε εν τέλει να σταματήσει τον άγριο ξυλοδαρμό της κοπέλας στη Γλυφάδα και να τη σώσει από τους διώκτες της.

Η κατάσταση της ανήλικης

Η 14χρονη πήγε μαζί με τον πατέρα της στο αστυνομικό τμήμα της Γλυφάδας και κατήγγειλε τόσο την εν λόγω επίθεση, όσο και τα παραστατικά που είχαν συμβεί το περασμένο διάστημα. Μετά από την κατάθεσή της, ακολούθησαν οι συλλήψεις των δύο κοριτσιών που ξεκίνησαν την επίθεση, μαζί με τους γονείς τους, και σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα.

Ένα ακόμα στοιχείο, το οποίο προβληματίζει και τόνισε ο δικηγόρος του θύματος, είναι πως κανείς από την πλευρά των θυτών δεν κάλεσε την οικογένεια να πει «ένα λυπάμαι».

Το θύμα της επίθεσης βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, και η ίδια δεν πηγαίνει στο σχολείο. «Αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να πάει στο σχολείο. Είναι με ψυχολογική στήριξη. Και εκτός αυτού δεν έχει τακτοποιηθεί το θέμα στο σχολείο, τι θα γίνει με τα παιδιά που προκάλεσαν το περιστατικό», υπογράμμισε ο Μανώλης Γερακιός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1.

Σημαντικό είναι βέβαια το γεγονός, πως και οι αστυνομικές αρχές, αλλά και το σχολείο έδειξαν μεγάλη ανθρωπιά για το συμβάν.

Ωστόσο, αυτό που ακόμα θέλησε να επισημάνει ο δικηγόρος της 14χρονης, είναι ότι ο νόμος δεν προστατεύει απόλυτα τα θύματα.

Τι είπε ο πατέρας της 14χρονης

«Αυτή τη στιγμή για εμάς προτεραιότητα έχει η ψυχική και σωματική υγεία του παιδιού μας, το οποίο ακόμη βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση! Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που το παιδί μας πέφτει θύμα αντίστοιχης επίθεσης. Ωστόσο, θα κάνουμε ό, τι είναι νομικά δυνατό, ώστε να είναι η τελευταία. Έχει διαταραχθεί η οικογενειακή μας ηρεμία, αλλά προσδοκούμε σε ένα καλύτερο αύριο», σημείωσε ο πατέρας της ανήλικης σε δήλωσή του.