Μετά από 20 χρόνια η καταξιωμένη δημοσιογράφος του δικαστικού ρεπορτάζ Ιωάννα Μάνδρου επιστρέφει στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ και αναλαμβάνει επικεφαλής του δικαστικού ρεπορτάζ στο MEGA.

Στο ΒΗΜΑ αναλαμβάνει να καλύπτει με ρεπορτάζ, άρθρα και συνεντεύξεις τα θέματα δικαιοσύνης και θεσμών ενώ στο MEGA θα παρουσιάζει και θα σχολιάζει τις σημαντικές ειδήσεις από το χώρο του δικαστικού ρεπορτάζ στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού.

Η Ιωάννα Μάνδρου μίλησε για αυτήν την απόφαση στην πρωινή εκπομπή «Buongiorno».

«Ήταν μεγάλη απόφαση. Επιστρέφω μετά από 20 χρόνια στο ΒΗΜΑ. Δεν είχα σκεφτεί ότι θα ξαναβρεθώ στο ΒΗΜΑ. Στο ΒΗΜΑ ενηλικιώθηκα δημοσιογραφικά και είμαι ευγνώμων γιατί πάντα δούλεψα σε μεγάλα Μέσα. Είμαι ευγνώμων για τη συνεργασία με τον ΣΚΑΙ και με την Καθημερινή. Στάθμισα ορισμένα πράγματα και πήρα αυτήν την απόφαση πολύ δύσκολα» είπε.

«Πέρασα μαύρο καλοκαίρι για να αποφασίσω και να διαχειριστώ την αποχώρηση αλλά και να διαχειριστώ την επανένταξη στο καινούριο περιβάλλον. Στο MEGA θα έχω την ευθύνη του δικαστικού ρεπορτάζ. Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη και διατεθειμένη να δώσω όλες τις δυνάμεις» πρόσθεσε.

Όπως είπε όταν μπήκε στη δημοσιογραφία δεν υπήρχαν γυναίκες στο ρεπορτάζ.

«Όταν πήγα για πρώτη φορά στο ΒΗΜΑ, υπήρχαν 2 γυναίκες μόνο. Η νοοτροπία τότε ήταν πως η γυναίκα θα κάνει παιδιά. Τώρα στο δικαστικό ρεπορτάζ υπάρχουν μόνο 2 άντρες. Υπάρχει ανταγωνισμός σε αυτή τη δουλειά και στην κρίση κανείς δεν έμεινε χωρίς δουλειά».

Σε σχέση με την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα και τον ξυλοδαρμό της συζύγου του είπε ότι δεν έχει καμία επιείκεια για την κακοποίηση.

«Η κακοποίηση δεν με βρίσκει να έχω κάποια επιείκεια. Κάποια στιγμή μπορεί να πεις κάποιες κουβέντες αλλά δεν μπορείς να εξασκείς βία του τύπου που υπήρξε στη δικογραφία για την κ. Πολυζογωπούλου. Ότι μορφωτικό επίπεδο και να έχεις, αν επιδεικνύεις αυτή τη συμπεριφορά, εγώ δεν μπορώ να είμαι επιεικής. Δεν μου πάνε αυτές οι συμπεριφορές. Η δίκη δεν έχει γίνει ακόμα» δήλωσε.

Η αποχώρηση της Άννας Κανδύλη

Η Ιωάννα Μάνδρου μίλησε και για την απόφαση της Άννας Κανδύλη να υποβάλλει την παραίτησή της από το MEGA.

«Εκτιμώ πάρα πολύ τη συνάδελφο. Επουδενί δεν ήθελα να φύγει. Της εύχομαι τα καλύτερα σε ό,τι κάνει αλλά νομίζω εάν έμενε θα είχαμε μία άριστη συνεργασία όπως έχω όλα αυτά τα χρόνια. Η προσωπική απόφαση ενός συναδέλφου είναι σεβαστή. Εγώ προσωπικά αισθάνθηκα δυσάρεστα, όχι γιατί είχα κάποια ανάμιξη αλλά ανθρώπινα και συναδελφικά.