Λίβανος: Έτοιμη να συνδράμει η Ελλάδα σε επιχείρηση εκκένωσης – Ο ρόλος της φρεγάτας Έλλη

Η φρεγάτα «Έλλη» βρίσκεται ήδη στην περιοχή και εάν ζητηθεί θα συμμετάσχει σε επιχείρηση εκκένωσης του Λιβάνου από ξένους υπηκόους.

Εάν ζητηθεί συνδρομή από την Ελλάδα για εκκένωση ξένων υπηκόων από τον Λίβανο τότε η χώρα μας αμέσως θα ενεργήσει. Ηδη στην περιοχή βρίσκεται η φρεγάτα «Έλλη», η οποία μετέχει σε δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, αλλά εάν απαιτηθεί θα προσεγγίσει τον Λίβανο για να μεταφέρει πρόσφυγες.

Ηδη στον Λίβανο ζουν περί τις 3.000 έλληνες υπήκοοι, αλλά την προηγούμενη φορά τους ζητήθηκε να εγκαταλείψουν την χώρα, μόνο 500 δήλωσαν πρόθυμοι. Την ίδια ώρα τα κυπριακά λιμάνια και αεροδρόμια τέθηκαν σε πλήρη ετοιμότητα, για τον ίδιο σκοπό, εάν τους ζητηθεί. Οπως το ΒΗΜΑ πληροφορείται έως τώρα δεν υπήρχε καμία αίτηση, αλλά οι κυπριακές αρχές τέθηκαν σε πλήρη ετοιμότητα.

Στην Κύπρο επίσης οι Βρετανοί ενίσχυσαν με στρατιώτες το προσωπικό των βρετανικών βάσεων που αποτελούν κυρίαρχο βρετανικό έδαφος με καθεστώς κατευθείαν από την βρετανική κυβέρνηση.

Σημειώνεται, όπως γίνεται κάθε φορά, εάν η Ελλάδα μετάσχει σε επιχειρήσεις εκκένωσης, τότε και άλλες χώρες θα ζητήσουν την συνδρομή της. Πολλές χώρες της Ευρώπης και κυρίως η Αγγλία έχουν ήδη έτοιμα σχέδια εκκένωσης εάν χρειαστεί.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.