Κλιμακώνεται ο τρόμος στη Μέση Ανατολή μετά την απόφαση του Ισραήλ να κλιμακώσει τις επιθέσεις εναντίον της Χεζμπολάχ βομβαρδίζοντας τον Λίβανο. Στόχος του κράτους του Ισραήλ, όπως από τις επιλογές του διαφαίνεται, η εξεύρεση διπλωματικής λύσης μέσα από μια καθαρά πολεμική σύγκρουση.

Μπαράζ επιθέσεων

Μετά τις μεγάλης κλίμακας επιθέσεις σε μαχητές της Χεζμπολάχ μέσω των ασύρματων συσκευών τηλεειδοποίησης και επικοινωνίας ακολούθησαν επανειλημμένες αεροπορικές επιδρομές στο νότιο τμήμα του Λιβάνου, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στον εξοπλισμό και τις προμήθειες της μουσουλμανικής οργάνωσης, αλλά κυρίως χτυπώντας το ηθικό της.

Βομβαρδίζουν για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης

Οι ισραηλινοί ισχυρισμοί για διπλωματική διέξοδο μέσω βομβαρδισμών, πιθανά έγκεινται στην εκτίμηση του στρατιωτικού του επιτελείου ότι  η Χεζμπολάχ θα φοβηθεί περαιτέρω ζημιά στους αμάχους του Λιβάνου και θα συμφωνήσει να αποσυρθεί στα βόρεια του ποταμού Λιτάνι, υποκύπτοντας στις απαιτήσεις των αντιπάλων κατά τρόπο που να επιτρέπεται στους Ισραηλινούς αμάχους να επιστρέψουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους στα βόρεια της χώρας.

Ο τρόμος στα πρόσωπα των αμάχων

Μέχρι τότε ο τρόμος θα επικρατεί στα πρόσωπα του άμαχου πληθυσμού. Οι πολίτες του Λιβάνου που έχουν τραπεί σε φυγή για να γλιτώσουν από τον τρόμο και τον θάνατο. Άνθρωποι σε όλη τη χώρα εγκαταλείπουν τα σπίτια τους αφού λαμβάνουν αυτοματοποιημένες κλήσεις και μηνύματα που τους προτρέπουν να εκκενώσουν. Καταγράφονται εικόνες με οικογένειες να παίρνουν τα πράγματά τους, να τα στοιβάζουν στα οχήματά τους ή πάνω τους και να προσπαθούν να σωθούν από το σκηνικό πολέμου. Οι εικόνες, χίλιες λέξεις.