Ερντογάν για Ισραήλ: Είμαστε αντιμέτωποι με βαρβάρους

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε εκτενή αναφορά στην τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Γάζα και ζήτησε την παρέμβαση του ΟΗΕ για τον τερματισμό του πολέμου.

Με αναφορά στο Παλαιστινιακό και τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα ξεκίνησε την ομιλία του στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Χαίρομαι που βλέπω εδώ τον αδελφό μας, εκπρόσωπο της Παλαιστίνης, μετά από σκληρό αγώνα που έδωσε για να το πετύχει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Χαρακτήρισε «βαρβάρους» τους Ισραηλινούς της κυβέρνησης Νετανιάχου και έκανε εκτενή αναφορά στην τραγωδία που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι στην Γάζα.

«Δεν είναι άνθρωποι στη Γάζα και την Δυτική Όχθη; Δεν έχουν δικαιώματα; Τι περιμένετε για να σταματήσετε την γενοκτονία στην Γάζα;», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στα Ηνωμένα Έθνη και τα κράτη που υποστηρίζουν το Ισραήλ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας παρομοίασε εκ νέου τον Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον Χίτλερ και υπογράμμισε πως πρέπει να επιτευχθεί άμεσα κατάπαυση του πυρός, ανταλλαγή των ομήρων και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.