Τσίπρας: Τιμάται με βραβείο Ειρήνης – Σιωπή για τον ΣΥΡΙΖΑ

Η βράβευση του Αλέξη Τσίπρα θα γίνει σήμερα Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 στις 19:00 στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Με αφορμή τη Συνθήκη των Πρεσπών, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα λάβει βραβείο Ειρήνης «Νίκος Νικηφορίδης» σήμερα Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 στις 19:00, στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να κάνει και μια σύντομη τοποθέτηση. Πληροφορίες του Βήματος αναφέρουν ότι η ομιλία του δεν θα έχει καμία πολιτική αναφορά στον εσωκομματικό κυκεώνα του κόμματος. Άλλωστε, ο ίδιος αποφεύγει κάθε δημόσια τοποθέτηση για τα όσα γίνονται εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, το βραβείο «Νίκος Νικηφορίδης» θα δοθεί και σε δύο εκπροσώπους του δικοινοτικού κινήματος συνύπαρξης σε ενωμένη Κύπρο. Στον Γιώργο Λιασή, πρόεδρο της Ένωσης Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδος, και στην Neshe Yashin, Τουρκοκύπρια ποιήτρια, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η θέσπισή του είναι πρωτοβουλία του ΠΑ.Δ.Ο.Π (Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών & Παγκοσμιοποίησης) και απονέμεται κάθε χρόνο από το 2018 στο πλαίσιο της διεθνοποίησης της μνήμης του αγωνιστή της ειρήνης Νίκου Νικηφορίδη, που στα 22 του χρόνια ηγήθηκε του Φιλειρηνικού Μετώπου Νέων (1950), το οποίο ανέλαβε την διακίνηση στην Ελλάδα της Έκκλησης της Στοκχόλμης για την κατάργηση όλων των πυρηνικών όπλων. Δραστηριότητα που οδήγησε στη σύλληψη, καταδίκη σε θάνατο και εκτέλεση του Νίκου Νικηφορίδη, 5 Μαρτίου 1951, στην Θεσσαλονίκη.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.