Νέα Αριστερά: Ο Σαλμάς είχε δίκιο σε ό,τι κατήγγειλε – Πάρτι στον Πολιτισμό

Πώς σχολίαζαν στη Νέα Αριστερά τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά τόσο από την ΚΟ όσο και συνολικά από τη Νέα Δημοκρατία.

«Σιγά μην άφηναν τώρα έναν βουλευτή τους να επιβεβαιώνει ότι το πάρτι στον Πολιτισμό αφορά τους ίδιους τους φίλους του κ. Μητσοτάκη» ήταν το σχόλιο της Νέας Αριστεράς για τη διαγραφή Σαλμά από τη Νέα Δημοκρατία, συσχετίζοντας την απόφαση που ελήφθη με τα όσα είχε πει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας επί των διαγωνισμών του Υπουργείου Πολιτισμού για κυλικεία των αρχαιολογικών χώρων.

Οι ίδιες πηγές υποστήριζαν πως «ο κ. Μητσοτάκης μοιράζεται με την εκλεκτή του Υπουργό Πολιτισμού τη διαχείριση και τη ροή του δημόσιου χρήματος στον Πολιτισμό» συμπεραίνοντας πως η αποπομπή Σαλμά «έχει να κάνει με το ότι είχε δίκιο στα όσα κατήγγειλε».

Από τη Νέα Αριστερά υπενθύμισαν τέλος ότι «το θέμα είχε αναδειχθεί στον Τύπο και είχε τεθεί πολιτικά στην υπουργό», επισημαίνοντας πως «η κ. Μενδώνη, με το γνωστό ύφος, είχε απαξιώσει την αντιπολίτευση όταν είχε συζητηθεί το θέμα στη Βουλή».

Η θέση του Σαλμά

Νωρίτερα ο Μάριος Σαλμάς είχε πει πως «διαγράφηκα για τις ιδέες μου, απόψεις μου» χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική την απόφαση, από τη στιγμή που «το άρθρο 60 αναφέρει πως ο βουλευτής έχει απεριόριστη ελευθερία λόγου, έκφρασης και κρίσης».

«Όλοι υπηρετούμε την παράταξη. Όποιος έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη της παράταξης, κάνει λάθος», υποστήριξε επίσης ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής που δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα του.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.