Συνάντηση με την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έχει το απόγευμα της Τρίτης (24/9) η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. Σκοπός της συνάντησης είναι ώστε η υπουργός να ενημερώσει τους γαλάζιους βουλευτές για το χαρτοφυλάκιο που κατέχει και τις δράσεις του υπουργείου.

Σύμφωνα με πηγές της κοινοβουλευτικής ομάδας, η συνεδρίαση δεν γίνεται επειδή υπήρξε κινητοποίηση ύστερα από την ερώτηση των 11 γαλάζιων ανταρτών. Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, οι συναντήσεις με υπουργούς έχουν κανονιστεί από το καλοκαίρι. Τις επόμενες εβδομάδες, μάλιστα, αναμένεται να υπάρξουν νέοι κύκλοι συνεδριάσεων και ενημερώσεων από τους υπουργούς Γεωργιάδη, Ζαχαράκη, Θεοδωρικάκο. Το σκεπτικό είναι ότι η επαφή αυτή, βοηθάει και τους υπουργούς για το έργο τους καθότι οι βουλευτές έχουν στενότεροι επαφή με την κοινωνία.

Αξιοσημείωτο ήταν πάντως ότι ήταν αρκετά τα άδεια έδρανα στη Γερουσία. Στη συνεδρίαση οι βουλευτές που έδωσαν το παρών δεν ήταν περισσότεροι από 50 από τους συνολικά 156. Πάντως, κοινοβουλευτικές πηγές είπαν με νόημα ότι δεν σημειώνονται απουσίες και η συνεδρίαση είναι ανοιχτή προς όλους τους γαλάζιους βουλευτές.

Σε δήλωση της από το περιστύλιο της Βουλής, η Νίκη Κεραμέως, εξήγησε ότι δεν γίνεται για εκτόνωση και πρόσθεσε ότι κάνουν πάντα συναντήσεις με βουλευτές. «Πολύ γόνιμες οι συζητήσεις εγώ πάντα τις επιδίωκα. Ακούμε τη βάση μέσω αυτή μας μεταφέρουν τα ερεθίσματα των πολιτών. Εγώ προσωπικά συναντιέμαι διαρκώς με βουλευτές πολλές προτάσεις έρχονται από βουλευτές».