Τουλάχιστον 182 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 700 έχουν τραυματιστεί, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, μετά από τις νέες πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισραήλ το πρωί της Δευτέρας.

Οι αριθμοί αυτοί, όπως φαίνεται αρχίζουν και σταδιακά. Η ημέρα αυτή την κάνει την πιο θανατηφόρα μέρα στο Λίβανο από τότε που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ τον περασμένο Οκτώβρη.

Εν μέσω του κύματος των ισραηλινών επιδρομών, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως απάντησε με μία σειρά χτυπημάτων στρατιωτικών στόχων της γειτονικής τους χώρας. Ωστόσο, από τις επιθέσεις του Ισραήλ, όπως επεσήμανε και το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, πολλά από τα θύματα ήταν άμαχοι, δηλαδή γυναίκες και παιδιά.

Η κλιμάκωση του Ισραήλ

Τα θανατηφόρα χτυπήματα και οι προειδοποιήσεις εκκένωσης, στις οποίες είχε προβεί νωρίτερα το Ισραήλ, κατέδειξαν την αποφασιστικότητά τους για να κάνουν τη Χεζμπολάχ «να σπάσει».

Όπως αναφέρουν οι New York Times, οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι ήλπιζαν πως κλιμακώνοντας τις επιθέσεις τους, θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν τη λιβανέζικη οργάνωση, αλλά θα την ανάγκαζε να υποχωρήσει από  τα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου.

Την ίδια στιγμή, από εικόνες που κάνουν το γύρω του διαδικτύου φαίνεται πλήθος κόσμου να εγκαταλείπει τη χώρα και να σημειώνονται ουρές αυτοκινήτων στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν τη ζωή τους και των παιδιών τους.