Και επισήμως εκτός της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Μάριος Σαλμάς, με επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Η απόφαση αυτή, ήρθε προς επικύρωση της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας που ομόφωνα εισηγήθηκε προς τον πρωθυπουργό την διαγραφή του βουλευτή.

Την ανακοίνωση έκανε από το βήμα της Βουλής, ο αντιπρόεδρος Αθανάσιος Μπούρας.

Στην επιστολή του, με ημερομηνία 23/9/2024, ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Δείτε την επιστολή Μητσοτάκη και την απόφαση διαγραφής

Δηλώσεις με αιχμές

Ο κ. Σαλμάς μετά τη διαγραφή του προχώρησε σε δηλώσεις, στις οποίες χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους.

Ο κ. Σαλμάς είπε μεταξύ άλλων: «Αν με διαγράφει ο κ. Μητσοτάκης γιατί μίλησα για τις περιουσίες που χάνονται από τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην woke agenda για τα ομόφυλα, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου».

«Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι λόγος διαγραφής», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα παραδώσει την έδρα διερωτήθηκε: «Νομίζετε ότι πρέπει να σταματήσω τη μάχη για τους πολλούς;».