Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχασε ούτε μέρα αφότου καθορίστηκε ο οδικός χάρτης προς τις προεδρικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ (24η Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου) και με μια ξεκάθαρη ανάρτησή του στους λογαριασμούς του στα social media ενημέρωσε για την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος.

Επαναλαμβάνοντας το «είμαι εδώ», που είχε χρησιμοποιήσει προ ημερών σε κλειστές συζητήσεις με «συμμάχους», και προτάσσοντας πλέον το σύνθημα «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ» ο έκπτωτος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαίωσε ότι θα παλέψει για την ανάκτηση της ηγεσίας την οποία του στέρησε η έγκριση της πρότασης μομφής στην προ δεκαπενθημέρου Κεντρική Επιτροπή.

Οι τριάντα υπογραφές και το πόθεν έσχες

Πλέον ο Στ. Κασσελάκης θα χρειαστεί να συλλέξει τις τριάντα υπογραφές από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και μαζί να καταθέσει τη δήλωση πόθεν έσχες που εγκρίθηκε με οριακή πλειοψηφία ως συνοδευτικό έγγραφο κάθε υποψηφιότητας μετά από πρόταση του Χρ. Σπίρτζη. Ως καταληκτική ημερομηνία για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία έχει οριστεί η 24η Οκτωβρίου.

Αναμένεται πλέον νέα τοποθέτηση του κ. Κασσελάκη με την οποία θα διευκρινίζει κάθε λεπτομέρεια της μάχης που θα δώσει μέσα στο επόμενο δίμηνο για την επιστροφή του στον προεδρικό θώκο.