Στις 12:00 το μεσημέρι συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας με το ερώτημα της διαγραφής του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριου Σαλμά.

Με ερώτημα Μητσοτάκη

Το βουλευτή παρέπεμψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ με το ερώτημα της διαγραφής ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για τη 79η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Οι εξηγήσεις Σαλμά

Σύμφωνα με το περιβάλλον του βουλευτή, ο Μάριος Σαλμάς θα προσέλθει στην Επιτροπή Δεοντολογίας σήμερα για να δώσει εξηγήσεις. Ωστόσο η διαδικασία είναι τυπική και άρα η διαγραφή του βουλευτή θεωρείται δεδομένη.

Ο λόγος της διαγραφής

Ο κ. Σαλμάς σε δύο τηλεοπτικές εμφανίσεις χθες και προχθές έκανε λόγο για φωτογραφικούς διαγωνισμούς που αφορούσαν κυλικεία του υπουργείου Πολιτισμού και Υγείας. Οσον αφορά το κυλικείο του Υπουργείου Πολιτισμού, υπήρξε σχετική απάντηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Η δήλωση Κικίλια

«Δεν παραπέμπεται επειδή διαφοροποιήθηκε ιδεολογικά ή πολιτικά. Παραπέμπεται για τις δηλώσεις του περί αδιαφάνειας κατ’ επανάληψη, η κα Μενδώνη έχει απαντήσει εμπεριστατωμένα και δημοσίως», τόνισε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Σε χθεσινή της ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία ανέφερε: «Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με βάση την περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύριος Μάριος Σαλμάς είναι ένας από τους 11 αντάρτες βουλευτές της ΝΔ.

Embed code