«Ο κατήφορος θα συνεχιστεί» εφόσον δεν «ληφθούν πολιτικές αποφάσεις για τα μείζονα πριν από την εκλογή νέου προέδρου» ανέφερε ο Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στην Κεντρική Επιτρπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε διαφορετική περίπτωση ο πολιτικός διχασμός κι η εσωστρέφεια θα συνεχιστούν» επεσήμανε επικρίνοντας όλους εκείνους που χαρακτηρίζουν πραξικόπημα την πρόταση μομφής που καθαίρεσε τον Στέφανο Κασσελάκη από την προεδρία.

«Ισχυρισμοί τέτοιου τύπου για εκτροπή και πραξικόπημα, θα μπορούσαν να έχουν βάση εάν μετά τη μομφή γινόταν αντικατάσταση του πρώην προέδρου με κάποιον ή κάποια άλλη, από την Κεντρική Επιτροπή. Αυτό δεν συνέβη» υποστήριξε, χαρακτηρίζοντας «de facto διάσπαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης» την απόπειρα να χαρακτηριστεί τέτοιο η διαδικασία.

«Οι εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν μετά από 2,5 χρόνια, άρα έχουμε άπλετο χρόνο για ανασυγκρότηση» σχολίασε κατά πληροφορίες ο κ. Ραγκούσης, προτείνοντας «να γίνει πολιτικό συνέδριο» έτσι ώστε να μην «έχουμε πολλές περισσότερες αναταράξεις μετά την εκλογή προέδρου».