Το φως της δημοσιότητας είδε ένα πολύ σκληρό βίντεο από τη Δυτική Όχθη και συγκεκριμένα από την κατεχόμενη πόλη Qabatiya.

Στο βίντεο απεικονίζονται Ισραηλινοί στρατιώτες να σκοτώνουν Παλαιστίνιους, και να σπρώχνουν τα πτώματα από μια ταράτσα, σε μια επιδρομή που σκότωσε τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιους.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι εξετάζει το συγκεκριμένο οπτικό υλικό, ενώ οι δημοσιογράφοι που κατέγραψαν το συμβάν ανέφεραν ότι οι στρατιώτες του Ισραήλ άνοιξαν πυρ και εναντίον τους.

Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου μια νεαρή Αμερικανίδα, τουρκικής καταγωγής, σκοτώθηκε στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη στη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον του εποικισμού. Η 26χρονη ακτιβίστρια Αϊσενούρ Εζγκί Εϊγκί σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι, χωρίς να διευκρινίζεται αν πυροβολήθηκε από έποικο ή από στρατιώτη.

Η κοπέλα, που συμμετείχε σε διαδήλωση συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους κοντά σε έναν από τους «προκεχωρημένους» οικισμούς των Εβραίων εποίκων δίπλα στο οικισμό Μπέιτε στην περιοχή της Νάμπλους, είχε φτάσει στη Δυτική Όχθη μόλις την περασμένη Τρίτη, σύμφωνα με το Al Jazeera. Στο ίδιο επεισόδιο τραυματίσθηκε ελαφρά ένας νεαρός Παλαιστίνιος