Ένας 50χρονος κατέστρεψε με τσεκούρι τα αυτοκίνητα δύο γειτόνων του, επειδή νόμιζε ότι τον παρακολουθούσαν με… κρυφές κάμερες που τοποθέτησαν στο σπίτι του στη Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το περιστατικό σημειώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου, όταν ο ανδρας εμβόλισε με το αυτοκίνητό του το αμάξι του γείτονά του, που ήταν σταθμευμένο κάτω από την πολυκατοικία. Στη συνέχεια κρατώντας ένα τσεκούρι, συνολικού μήκους 36 εκατοστών ξεκίνησε να καταστρέφει το Ι.Χ. του γείτονά του και του γιου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 63χρονος με τον 39χρονο γιο του άκουσαν τη φασαρία και βγήκαν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος για να δουν τι συμβαίνει. Έκπληκτοι αντίκρισαν τον γείτονά τους να καταστρέφει με το τσεκούρι τα αυτοκίνητά τους και ξεκίνησαν να του φωνάζουν να σταματήσει.

Είχε εμμονές

Πατέρας και γιος ειδοποίησαν την Αστυνομία, ωστόσο μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί και να περάσουν χειροπέδες στον 50χρονο, εκείνος κινήθηκε με το τσεκούρι προς την πολυκατοικία και προκάλεσε φθορές στην εξώπορτα και στον ισόγειο χώρο, στην προσπάθειά του να ανέβει στο διαμέρισμά τους.

Μετά τη σύλληψη του και τη δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος του, η υπόθεση εισήχθη θα δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στις αρχές Οκτωβρίου. Ο 50χρονος αντιμετώπιζε επί χρόνια ψυχολογικά προβλήματα και το τελευταίο διάστημα, όμως, είχε εμμονές.