Με τη Ρόζα μάς καλημερίζει και σήμερα ο Αρκάς, για πέμπτη ημέρα, Παρασκευή 20-09-2024, τελευταία ημέρα της εργασιακής εβδομάδας.

Ο διακεκριμένος για το χιούμορ του σκιτσογράφος στη σημερινή του «Καλημέρα» διατηρεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο που από τη Δευτέρα απέδωσε στη μικρή του ηρωίδα, Ρόζα.

Το μικρό κορίτσι υπερασπίζεται το αρχικό της και γνωστό σε όλους προφίλ της και σκιτσάρεται με τρόπο που δείχνει ότι εξακολουθεί να είναι σε φοβερή εγρήγορση προκειμένου υπερασπιστεί τα διακαιώματα του άλλου και να μην επιτρέψει σε κανέναν να επιχειρήσει οποιαδήποτε διάκριση σε βάρος του.

Ετσι και ενώ ο μπαμπάς της, τής διαβάζει ένα παραμύθι όπως κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί και συγκεκριμένα το «η κοκκινοσκουφίτσα και ο κακός λύκος», η μικρή Ρόζα επικεντρώνεται σε ένα σημείο της αφήγησης και αμφισβητεί το ότι ο λύκος ήταν πράγματι κακός.

-… μετά, ο κακός λύκος φόρεσε τα ρούχα της γιαγιάς και….

-Δεν κατάλαβα!… Γιατί είναι κακός; επειδή είναι παρενδυτικός;

Ακολουθεί το σκίτσο:

Τι ονομάζουμε παρενδυσία

Παρενδυσία ή Cross-dressing είναι μία δράση κατά την οποία ένα άτομο φοράει ρούχα και άλλα αξεσουάρ που σχετίζονται κοινώς με το αντίθετο φύλο σε μία συγκεκριμένη κοινωνία.Το cross-dressing χρησιμοποιείται για σκοπούς μεταμφίεσης, άνεσης και αυτοπραγμάτωσης στη σύγχρονη εποχή και κατά τη διάρκεια της ιστορίας.

Σχεδόν κάθε ανθρώπινη κοινωνία μέσα στην ιστορία προσδοκούσε νόρμες για κάθε φύλο σχετικά με το ύφος, το χρώμα και τον τύπο ενδυμασίας που θα φορούσε, και τοιουτοτρόπως οι περισσότερες κοινωνίες έθεσαν μία σειρά από κατευθυντήριες γραμμές, απόψεις ή ακόμα και νόμους που ορίζουν τον τύπο ντυσίματος που είναι πιο κατάλληλος για το κάθε φύλο.

Πηγή: ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ