Πώς το έλεγε ο Ντίνος Ηλιόπουλος; «Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα». Κάπως έτσι μοιάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας η οποία, μιας και δεν έχει να τσακωθεί με βουλευτές της… ανύπαρκτης αντιπολίτευσης, είπε να ξεκινήσει εμφύλιο.

Η ερώτηση των «11» στον Κωστή Χατζηδάκη για τα funds άνοιξε τελικά τον Ασκό του Αιόλου, και δεν είναι σίγουρο πώς θα κλείσει, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης. Κατ’ αρχάς, η απάντηση Χατζηδάκη στην ερώτηση των βουλευτών είχε και αιχμές, ήταν και αυστηρή. Ο υπουργός Οικονομικών φάνηκε να θίχθηκε και απάντησε εμφανώς εκνευρισμένος στέλνοντας κι ένα ακόμη μήνυμα: Ότι όσοι κάνουν ερωτήσεις με λαϊκίστικο περιεχόμενο θα παίρνουν και τις απαντήσεις που τους αναλογούν. Μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης που σχολίασε «Κάποιοι ανακάλυψαν τώρα ποιος είναι ο ρόλος των βουλευτών». Ένας σχολιασμός, ήπιος μπορώ να πω, που αντιμετωπίστηκε θετικά από το Μαξίμου, αλλά και από μια ομάδα βουλευτών της ΝΔ.

Τα αλληλοκαρφώματα για το κοινοβουλευτικό έργο

Επίσης, ο ίδιος ο Νικήτας Κακλαμάνης, εις εκ των 11 «ανταρτών» προανήγγειλε και νέο κύκλο ερωτήσεων, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά. Ποιο είναι όμως το χειρότερο, όπως μαθαίνει ο Βηματοδότης; Τα… αλληλοκαρφώματα μεταξύ γαλάζιων βουλευτών και ο διαχωρισμός τους, ανάλογα με τις επιδόσεις τους στη Βουλή. Για παράδειγμα λένε κάποιοι, με αποδείξεις και ονόματα, ότι μια σειρά από νέους βουλευτές, που εξελέγησαν από το 2019 και μετά, έχουν επιδείξει μηδενικό κοινοβουλευτικό έργο. Σε αντίθεση με τους παλαιότερους βουλευτές που «γκρινιάζουν» αλλά κάνουν δουλειά.

Μεταξύ των βουλευτών ονοματίζουν (όπως αναφέρουν οι… συνάδελφοί τους, σε ένα πρωτοφανές αλληλοκάρφωμα) τον βουλευτή Θεσσαλονίκης, Φ. Παππά, τον Δ. Καλογερόπουλο της Β’ Αθήνας, τον Νίκο Βλαχάκο και Γιώργο Βρεττάκο από τον Πειραιά, τον Μιχάλη Λιβανό, οι οποίοι έχουν να μιλήσουν στη Βουλή εδώ και μήνες. Επίσης, καμιά κοινοβουλευτική ερώτηση δεν έχει καταθέσει η Νεφέλη Μαρία Χατζηιωαννίδου, ο Θανάσης Παπαθανάσης από Αιτωλοακαρνανία, ο βουλευτής Επικράτειας Γιώργος Σταμάτης και η βουλευτής Καβάλας Αγγελική Δεληκάρη. Μια μόνο ερώτηση έκανε ο βουλευτής Θήβας Λευτέρης Κτιστάκης. Επαναλαμβάνω αυτά τα στατιστικά τα δίνουν οι γαλάζιοι βουλευτές. Νεύρα… πολλά νεύρα στη Νέα Δημοκρατία…