Η γαλλική φίρμα ετοιμάζεται να συμπληρώσει την γκάμα του γοητευτικού Peugeot 408 με μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση η οποία σύμφωνα με τις συστάσεις θα αποκαλυφθεί στις αρχές Οκτωβρίου με την προοπτική να διατεθεί αμέσως μετά, αφού δώσει το παρών στην έκθεση του Παρισιού στα μέσα Οκτωβρίου.

Με δεδομένο ότι οι μέχρι σήμερα γνωστές «απλές» και υβριδικής τεχνολογίας του 408 αξιοποιούν ως αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική με τα Peugeot 308 και Opel Astra, το Ε-408 όπως άλλωστε και οι ηλεκτρικές εκδόσεις των δύο παραπάνω μοντέλων αναμένεται να επωφεληθεί από ένα τοποθετημένο μπροστά, ηλεκτρικό μοτέρ 156 ίππων και μπαταρία 54 kWh η οποία στην περίπτωση του πληθωρικού fastback αναμένεται να προσφέρει αυτονομία πέριξ των 400 χλμ.

Κατά τις συνήθειες που επικρατούν στον όμιλο Stellantis και στις φίρμες που στεγάζει, δεν αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές σε σχεδιαστικό επίπεδο πέρα από όσες, φυσικά, υπαγορεύονται από τον ηλεκτρικό χαρακτήρα του μοντέλου, τόσο εντός όσο και εκτός.

Αυτό που κάνει ιδιαίτερο σημαντικό τον εξηλεκτρισμό του 408 και το μοντέλο αυτό καθ΄αυτό είναι ότι αποτελεί το τελευταίο μοντέλο της γαλλικής φίρμας που δεν προσφέρεται σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Αυτό σημαίνει ότι η επικείμενη παρουσίαση του θα κάνει την Peugeot μια από τις ολοένα αυξανόμενες αυτοκινητοβιομηχανίες που προσφέρουν ηλεκτρικές προτάσεις για κάθε μοντέλο που διατηρούν στην γκάμα τους.