Η γαλλική φίρμα έχει δηλώσει από καιρό την πρόθεσή της να δημιουργήσει μια νέα σειρά ηλεκτρικών μοντέλων τα οποία θα αποτελούν τα ιδανικά υλικά για ένα «dream garage». Το πρώτο δείγμα των προθέσεών της δόθηκε με το A290 που παρουσιάστηκε νωρίτερα μέσα στην χρονιά, την παραλλαγή επιδόσεων του νέου Renault 5. Πλέον η Alpine ετοιμάζει το δεύτερο βήμα της με την μορφή ενός ηλεκτρικού SUV το οποίο οι Γάλλοι χαρακτηρίζουν ως «sport fastback» και ονομάζουν A390.

To επίμαχο μοντέλο βρίσκεται, κατά το τεκμήριο του φωτογραφικού φακού, ήδη σε δοκιμές εξέλιξης με την προοπτική να αποκαλυφθεί ως έκδοση παραγωγής από την επόμενη χρονιά. Μέχρι τότε αναμένεται να μάθουμε πολλά περισσότερα για το A390 καθώς η Alpine σκοπεύει να παρουσιάσει ένα αντίστοιχο πρωτότυπο ονόματι A390_β στην έκθεση του Παρισιού απ΄όπου θα δώσει και μια πληρέστερη εικόνα για τις προθέσεις της.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που είναι γνωστό είναι ότι το A390 θα έχει ως αφετηρία την αρχιτεκτονική AmpR Medium, μέχρι πρότινος γνωστή ως CMF-EV η οποία φιλοξενεί ήδη τα Renault Scenic και Nissan Ariya. Αυτονόητα ωστόσο η Alpine θα προβεί σε μια σειρά από τροποποιήσεις τόσο στην ίδια αρχιτεκτονική όσο και στο πλαίσιο προκειμένου να εξασφαλίσει μια οδική συμπεριφορά αντάξια του ονόματός της.

Σε ό,τι αφορά το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο, όπως είναι ήδη γνωστό το Nissan Ariya Nismo προσφέρει ήδη 435 ίππους από μια διάταξη δύο ηλεκτρικών μοτέρ. Σε παλαιότερες ανακοινώσεις της ωστόσο η Alpine δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο το Α390 να εφοδιάζεται με ένα τρίο ηλεκτρικών μοτέρ κάτι που σημαίνει ότι το μοντέλο αναμένεται να ξεπεράσει την ισχύ των 500 ίππων.

Σε σχεδιαστικό επίπεδο, η Alpine επέλεξε για το νέο μοντέλο της την σιλουέτα ενός coupe-SUV με hatchback θύρα αποσκευών προς όφελος της χρηστικότητας σε ένα είδος που οι κατασκευαστές αρέσκονται να αποκαλούν fastback. Το διακριτικό 90 που συμπληρώνει την ονομασία του νέου μοντέλου πλην του Α από το αρχικό της Alpine και το «3» που εκφράζει το μέγεθος ενός μεσαίου μοντέλου,  υποδηλώνει εξάλλου ότι πρόκειται για ένα μοντέλο που παρά τις επιδόσεις του, προορίζεται για καθημερινή χρήση σε σχέση με άλλα πιο υπερβατικά που ετοιμάζει η Alpine για το κοντινό μέλλον.

Για την ακρίβεια, η γαλλική φίρμα έχει ανακοινώσει ότι με ορίζοντα το 2030 σκοπεύει να παρουσιάσει επτά νέα μοντέλα συμπεριλαμβανομένου του ήδη γνωστού A290 αλλά και της διαδόχου της δημοφιλούς A110. Στο ρόστερ θα περιληφθούν δύο ακόμα SUV τα οποία αναμένονται το 2027 και το 2028 βάζοντας στο στόχαστρο μοντέλα όπως η Porsche Macan και Cayenne αντίστοιχα καθώς και μια ανοιχτή εκδοχή της ηλεκτρικής «Α110» όπως και ένα τετράθυρο σπορ coupe το οποίο θα αναβιώσει την αίγλη και το όνομα της Alpine A310.

Φωτογραφίες: Automedia