Την οργή και την ταπείνωση της Gisele Pelicot προκάλεσαν οι ερωτήσεις των δικηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, στη δίκη που έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο, από την ωμότητα και τη βιαιότητα των πράξεων του επί 50 χρόνια πρώην συζύγου της.

Υπενθυμίζουμε ότι ο 71χρονος Dominique Pelicot στρατολογούσε από το διαδίκτυο τους βιαστές της συζύγου του, την οποία νάρκωνε για να μην καταλαβαίνει όσα της έκαναν.

Η Pelicot χθες (18/9) τόνισε ότι ποτέ δεν συναίνεσε στο σεξ και ότι οι άνδρες που τη βίασαν ήταν εκφυλισμένοι. «Ένιωσα ταπεινωμένη όσο βρισκόμουν σε αυτή την αίθουσα του δικαστηρίου. Με έχουν αποκαλέσει αλκοολική, συνωμότη του κ. Pelicot», είπε, προσθέτοντας ότι η ζωή της είχε καταστραφεί για 10 χρόνια. «Στην κατάσταση στην οποία βρισκόμουν, δεν μπορούσα να αντιδράσω. Ήμουν σε κωματώδη κατάσταση, τα βίντεο το δείχνουν αυτό» ανέφερε σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian.

«Ο βιασμός είναι βιασμός»

«Αυτοί οι άνδρες είναι εκφυλισμένοι. Διέπραξαν βιασμό… Όταν βλέπουν μια γυναίκα να κοιμάται στο κρεβάτι της, κανείς δεν σκέφτηκε να κάνει στον εαυτό του μια ερώτηση; Δεν έχουν μυαλό; Πότε ένας σύζυγος αποφασίζει για τη γυναίκα του;» πρόσθεσε.

Όταν ένας από τους δικηγόρους υπεράσπισης  προσπάθησε να στηρίξει τον ισχυρισμό των πελατών του, ότι υπέθεταν ότι το ζευγάρι πειραματιζόταν σεξουαλικά, η 72χρονη είπε: «Δεν υπάρχουν διαφορετικοί τύποι βιασμού. Ο βιασμός είναι βιασμός».

Ο δικηγόρος στη συνέχεια της ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι ήθελε να διαχωρίσει τον νομικό ορισμό του βιασμού από τον ορισμό που δίνουν τα ΜΜΕ. «Λυπάμαι που αυτά τα σχόλια σας πλήγωσαν και σας σόκαραν» είπε.

Ο πρώην σύζυγός της της ζήτησε να τον συγχωρέσει, με την ίδια να μην απαντά και να έχει καρφωμένο το βλέμμα στο έδαφος.