Στο έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ εντάσσεται ο Αντονί Μαρσιάλ μετά την επισημοποίηση της διμερούς συμφωνίας. Η ελληνική ομάδα απέκτησε τον 28χρονο επιθετικό με συμβόλαιο διάρκειας τριών (ως το καλοκαίρι του 2027) και τον έκανε αυτομάτως τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του ρόστερ της.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Η ΑΕΚ είναι μια ευκαιρία για εμένα και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πετύχουμε πράγματα, να κατακτήσουμε τρόπαια και να δώσουμε χαρά στον κόσμο της ομάδας», δήλωσε λιτά ο Μαρσιάλ.

Ανενεργός κι ελεύθερος

Ο Μαρσιάλ βρισκόταν στη δεξαμενή των ελεύθερων κι έψαχνε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του μετά την τελευταία, εντελώς άγονη, σεζόν του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Γάλλος, που ήρθε στην Αθήνα το βράδυ της Τετάρτης, έπαιξε για τελευταία φορά στις 9 Δεκεμβρίου του 2023 κι έκτοτε τέθηκε εκτός ροτέισον από τον Έρικ Τεν Χαχ, διότι αρχικά ήταν τραυματίας κι ακολούθως δεν υπολογιζόταν.

Από το 2015 που εντάχθηκε στους «κόκκινους διαβόλους», ως ένα μεγάλο ταλέντο από τη Μονακό, εμφανίστηκε σε 317 αναμετρήσεις, με μέσο χρόνο συμμετοχής τα 62 λεπτά, και πέτυχε 90 γκολ. Η πιο παραγωγική σεζόν του ήταν η 2019-20 με 23 τέρματα σε 48 ματς όλων των διοργανώσεων. Προπονητής στο αγγλικό κλαμπ ήταν τότε ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Στο δεύτερο μισό της σεζόν 2021-22 παραχωρήθηκε δανεικός στη Σεβίλλη, διότι ήταν εκτός πλάνων του Ραλφ Ράνγκνικ, αλλά δεν μέτρησε περισσότερες από 12 συμμετοχές και 1 γκολ.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ξόδεψε ένα μεγάλο ποσό για έναν ανενεργό ποδοσφαιριστή με την ελπίδα ότι ο Μαρσιάλ θα επανέλθει στα ποδοσφαιρικά στάνταρ του που τον έχρισαν 30 φορές διεθνή στην εθνική Γαλλίας με τρεις συμμετοχές σε EURO (2016).